Het hoogtepunt van de Dierdonk dagen was wel de onthulling van het mooie beeld op de hoek van de Zwanenbloemsingel/ Waterleliesingel. Het was weer een beeld van de kunstenares Petri Claassen, die onder andere ook het beeld heeft gemaakt op Bijsterveld en in de binnen tuin van de Rivierenhof in Brouwhuis. De naam van het beeld in Dierdonk kreeg de toepasselijke naam van “Het meisje met de vogel” en viel erg in de smaak van het toegestroomde publiek en bezoekers, want het applaus was oorverdovend. Of het moest komen van het unieke moment dat er maar liefst vier  (voormalig) wethouders aanwezig waren om het beeld te onthullen(wat wel uitgevoerd werd door een drone).  De wethouders van vroeger waren wethouder Sjef Jonkers, wethouder Jan van der Zanden, wethouder Frans Stienen en de (huidige) wethouder Gaby van der Zanden. Laatstgenoemde is momenteel de wethouder van Dierdonk, zij woont er ook dus was het eigenlijk een thuiswedstrijd. Een ander smeuïg detail was dat de wethouder Stienen verklapte dat Gaby vandaag ook jarig was. Dus het publiek  begon samen met de mensen van het Akkoordje direct in te zetten met een lang zal zij leven. ( We meenden even een klein blosje op haar wangen te zien). Na een mooie toespraak van de heer Stienen, die toch nog enkele gebeurtenissen van vroeger vertelde was het tijd om voor de mensen die de kunstenares niet kenden, even kennis te maken met haar en gaf ook gelijk het sein om de drone de lucht in te laten zweven en zo de plastic zak omhoog te trekken zodat het beeld werd onthuld. Nog even een paar pers momentjes voor de vele aanwezige fotografen en cameramensen en de ceremonie werd voort gezet door het glas te heffen en even na te babbelen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag: Jason Gerritsen(film te zien binnenkort op de site van ditisonzewijk.nl)…Meer-Dierdonk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.dierdonk.ditisonzewijk.nl
Facebook: Dierdonk
Twitter @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER

1,646 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *