• IMG_3923 (Kopiëren)
  • IMG_3960 (Kopiëren)
  • IMG_3953 (Kopiëren)

In het weekend van 6, 7 en 8 september werden er weer de Dierdonkdagen georganiseerd. De organisatie van dit evenement had het weer goed voor elkaar. Vrijdagavond de disco voor de jeugd, de hindernissenrace voor de jeugd op de zaterdag en ’s avonds de feestavond voor de volwassenen en tot slot de zeskamp op zondag. Dit evenement wordt al ruim vijftien jaar gehouden en de laatste drie jaar in de nieuwe versie van de zeskamp.

Op uitnodiging is de wijkreporter  eens wezen kijken op zaterdag. Dit was, wat betreft het meeste plezier, een dag alleen voor de jeugd. Er was wel een jeu-de-boulesbaan gemaakt waar de ouderen met plezier de ballen konden gooien. Maar eigenlijk stond deze middag in het teken van de jeugd. Zij konden hun energie kwijt op een grote hindernisbaan en zij mochten niet bang zijn om een beetje vies te worden. Alles was aanwezig: water, modderbaden, schuifbuikbanen, grote netten waar je onder door moest kruipen en natuurlijk de hindernisbaan met autobanden. Bij elke hindernis stonden de vrijwilligers klaar om te helpen als het moest. Ook was er natuurlijk iemand van Jibb+ die bij sommige hindernissen aanwijzingen gaf en een helpende hand toestak.

Voordat elke groep mocht starten met de hindernisbaan kregen zij eerst een korte instructie over het hoe en het waarom de hindernissen het beste gedaan kon worden. Na het startschot moesten zij van een kleine glijbaan in een waterbadje glijden om vervolgens het parcours te lopen. En die was voor sommigen best wel pittig. Met twee houten plankjes oversteken, dan in tempo over de strobalen klimmen, dan onder het net door kruipen, over de banden kruipen, meteen skelter weer oversteken, dan naar de klimtouwbanen om te eindigen via het “natte” gedeelte. Eerst door de modder ploeteren en eindigen via de buikschuifbaan met zeepsop de grote waterbak in. Dus bang zijn om nat en vies te worden was geen optie.

Het was vanzelfsprekend dat de toekijkende kinderen, ouders, opa’s en oma’s de grootste lol hadden als er weer een kind uit de modder kroop en zo soppend van het water en zeep weer bij de finish aankwamen.Voor diegene die wel mee wilde doen met deze sportdag maar geen zin hadden om nat en vuil te worden waren er ook andere spellen. Tennissen, vier tegen vier voetbal, tenten maken met stokken of een kansje wagen aan het rad van geluk. De mensen van de Bereboot hadden een grote tafel waar iedereen kon knutselen of tekenen. Gedurende de hele dag stond er een dj muziek te draaien en een frietkraam zorgde voor de inwendige mens. De jongste vrijwilliger van Ditisonzewijk.nl, de 10-jarige vlogger Keano Karel maakte drie mooie vlogs van de Dierdonkdagen. Zie: https://nieuws.ditisonzewijk.nl/author/keanokarel/ Het was een gezellige en vermoeiende dag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

98 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *