Dit weekend was het weer volop genieten in Dierdonk met tal van festiviteiten. Een beeld onthulling een gezellige feestavond en afgesloten met een sportieve zeskamp en als of het nog niet genoeg was een kunst- en food market. De wijkreporters van ditisonzewijk.nl waren uitgenodigd en gingen een kijkje nemen. op de kunst- en foodmarket was het aardig vol aan het lopen met bezoekers. Tal van kunstenaars waren druk in de weer met het voltooien van hun kramen met kunst. De scouting hield zich bezig met de touwen en de bouwwerken waar de jeugd met veel plezier in konden klimmen. Andere kunstenaars waren al bezig met demonstraties om het publiek zoveel mogelijk te boeien met hun projecten. Onder andere de beeldhouwers die mooie figuren maakten uit steen, diverse glas kunstenaars die hun kettingen en armbanden lieten schitteren in de zon. Er waren zelfs twee dames die prachtige voorwerpen maakten van fietsbanden zoals armbanden en kettingen. Eigenlijk te veel om allemaal te benoemen. Voor de muziek werd gezorgd door liederentafel het Akkoordje, voor de kinderen waren er twee clowns aanwezig die de kinderen enorm verbaasden met hun ballonvoorwerpen. De mensen van kindercircus Jacona liet iedereen genieten van een dame die op hoge stelten liep en als men daar uitgekeken was konden zij zich te goed doen aan lekkernijen zoals meelwormpasteitjes en gebakken sprinkhaan. Het klinkt griezelig maar rook enorm lekker. Of gewoon bij het kraampje op de hoek lekkere koffie drinken.

Als men daar uitgekeken was of geen zin had in het  markt gebeuren ging men gewoon naar het verderop liggende grasveld waar iedereen zich moe maakten met sportiviteiten zoals touwtrekken, luchtbelvoetbal, butsballen en rodeo rijden op een moderne sportmanier. In plaats van een stier was het dit een platte voetbal waar men op zat of lag. Maar het principe is eigenlijk het zelfde. Hard ronddraaien en proberen er niet af te vallen, wat niet iedereen lukte. Hilariteit alom. En als men het helemaal rustig aan wilden doen ging men gewoon in de grote tent een terrasje pikken. Kortom, het was weer een dolle boel in Dierdonk waar iedereen het naar zijn zin had…

Verlag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag kunst-en foodmarket: Jason GerritsenMeer-Dierdonk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.dierdonk.ditisonzewijk.nl
Facebook: Dierdonk
Twitter @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,043 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *