Digitaal oefenen met taal!

De Bibliotheek Helmond begint vanaf 7 mei met een nieuwe, gratis dienst ‘Oefenen met Taal’. Elke dinsdagochtend is er de gelegenheid om aan te schuiven en digitaal opdrachten te maken om de taalvaardigheid te bevorderen. Dat doen we met behulp van oefeningen op een speciale website: oefenen.nl.

In Helmond is er al jarenlang sprake van een probleem met laaggeletterdheid, maar liefst 16,7% van de inwoners kampt met deze problemen. Dit maakt het alledaagse leven soms lastig. Zo kan men moeite hebben met het lezen en begrijpen van een brief en kan het vinden van een baan ook een lastige opgave zijn. Daarom richt de Bibliotheek Helmond-Peel zich op het bereiken van deze doelgroep op een laagdrempelige manier, om hen zo te ondersteunen bij het verbeteren van hun taalvaardigheid.

Om op een makkelijke manier Nederlands te leren of te verbeteren, biedt de Bibliotheek de mogelijkheid om onder begeleiding zelf aan de slag te gaan op een computer. De deelnemer wordt o.a. begeleid in het ontwikkelen van hun woordenschat, grammatica en algemeen taalgebruik. ‘Oefenen met Taal’ vindt elke dinsdag van 10:30 tot 12:00 plaats op de 2e verdieping van de Bibliotheek in Helmond aan de Watermolenwal. Deelname is gratis voor zowel niet-leden als leden van de Bibliotheek en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

502 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *