Dinsdag kans op gladheid door winterse neerslag in ochtendspits

Weggebruikers moeten dinsdag rekening houden met gladheid door winterse neerslag. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Vanuit het zuidwesten trekt in de loop van de dinsdagochtend een front met lichte sneeuw over het land. Die wordt in Zeeland mogelijk voorafgegaan door ijzel, wat kan leiden tot verraderlijke gladheid. Op veel plaatsen kan er zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 cm, lokaal mogelijk tot 5 cm. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers alert te zijn.

Dinsdagochtendspits

Vooralsnog verwacht Rijkswaterstaat een normale tot iets drukkere dinsdagochtendspits. Mochten de winterse buien eerder het land intrekken dan dienen weggebruikers rekening te houden met veel hinder tijdens de ochtendspits.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden, rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden en rekening te houden met extra reistijd.

Verder vragen we weggebruikers om strooiploegen de ruimte te geven tijdens hun werk.

Gladheidbestrijding

Rijkswaterstaat is alert en staat paraat om de gladheid te bestrijden. Waar nodig wordt al het beschikbare materieel en personeel ingezet voor gladheidsbestrijding. 1200 mensen (gladheidcoördinatoren, laders en lossers en chauffeurs) werken met 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers continue om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen en de gladheid te bestrijden. Met al dit materieel leggen de strooiwagens, binnen twee uur, 10.000 km af om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen, om de gladheid te bestrijden.

Minder treinen

Omdat voor 22 januari sneeuw wordt voorspeld, nemen NS en ProRail het zekere voor het onzekere en passen ze de dienstregeling aan. Toch kan sneeuwval leiden tot meer hinder voor treinreizigers. Daarom raden zij reizigers aan om de weerberichten goed in de gaten te houden en vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen. Houdt u rekening met langere reistijden of drukte in de trein. De aanpassingen voor morgen worden op dit moment in de reisplanner verwerkt. Zodra de planner is bijgewerkt zullen ze dat melden.


Bron: VID/Rijkswaterstaat

598 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *