In deze aflevering van Ditisonzewijk – Natuur hebben we aandacht voor het natuurgebied Varenschut-Zuid (ook wel Stipdonk of de Groene Punt genoemd) en de ijsvogels die daar leven. Sinds de vorige keer dat we opnames maakten in dat natuurgebied is er veel veranderd: de crossmotors zijn door alle blokkades weggebleven, waardoor de natuur niet langer meer beschadigd wordt. De grassoorten zijn flink gegroeid en de paden zijn soms moeilijk terug te vinden. Naast de uitleg van de twee IVN natuurgidsen vertelt Lambert Cox van Stichting Natuurkanaal tijdens de wandeling veel over de ijsvogels en het gebied.

Bij het derde broedsel in 2013 zagen we na een dag of 12 dat het vrouwtje wegbleef. Het visaanbod viel zodanig naar beneden toe dat we besloten: we gaan daar een kom neerzetten met visjes. Ik heb 2000 visjes gehaald. (Lambert Cox over de ijsvogels)

De aflevering wordt geopend met beelden van twee gebieden waar we eerder aandacht aan besteed hebben: de Stiphoutse bossen en de Brouwhuise heide.

1,005 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *