In de tweede aflevering van Ditisonzewijk – Natuur gaan we op bezoek bij natuurgebied De Bundertjes. IVN gidsen Jos van Rooij en Theo van Loo nemen circa 65 wandelaars mee door dit mooie natuurgebied. Naast informatie over de natuur vertellen ze ook veel over de geschiedenis van dit gebied en van Helmond: over het Oude Huis (voorloper van het kasteel), keizerin Maria, Hertog-Jan van Brabant en de gulden AA. Je kunt je toch moeilijk voorstellen dat er vroeger boten vaarden op de AA.

Het was een wandeltocht met hindernissen: modder, omgevallen bomen en veel takken belemmerden regelmatig het wandelen over het pad. Maar dat was geen probleem voor de wandelaars: de meeste droegen laarzen of goede wandelschoenen. En ook een muts en handschoenen kwamen goed van pas tijdens deze koude winterdag.

In deze tweede aflevering zijn ook beelden te zien van het Warandepark, van de Keizerin Marialaan en van de eenden die vorig jaar zijn geplaatst in de ecozone in Brandevoort. De film wordt gestart als je op de bovenstaande afbeelding klikt. Veel kijkplezier.

De volgende publiekswandeling van het IVN vindt plaats op 4 maart bij de Stiphoutse bossen.

2,421 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *