Op zondag 8 juli 2018 is Dirk Verhees de nieuwe koning van het St. Catharinagilde geworden. Dirk is 59 jaar en sinds 2013 gildebroeder bij het Catharinagilde. Het was een zeer spannende schietwedstrijd waarbij Dirk bij het 109e schot letterlijk het laatste stukje hout van de schutsboom wist te halen. Dirk Verhees is woonachtig in Aarle-Rixtel en in het dagelijks leven leraar Economie.
Ere-schutter werd Mark Roest die bij het 79e schot de vogel afschoot.
Het Catharinagilde mocht zich tijdens het schieten verheugen in veel belangstelling van de buurt, gilden uit kring Peelland. Voor het schieten maakte het gilde een korte rondgang door de wijk om de buurt te attenderen op het feit dat het koningsschieten zou gaan beginnen. Het gilde deed dat voor het eerst juist op aanraden van de nieuwe koning die toen nog niet wist dat hij deze dag koning zou worden. Voorzitter Ron Peters: “we beginnen goed ingeburgerd te raken op Binderen en we vonden het een leuk idee om eens door de wijk te trekken, dat trok toch veel belangstelling”.
Nadere informatie: www.catharinagildehelmond.nl

Fotogalerij en video: Mario Coolen


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,449 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *