IVN-Lezing ‘Jaar Rond(je) Natuur’ samen met het KNNV

Natuurliefhebber Will van Berkel houdt

op donderdag 11 oktober een lezing ‘Jaar Rond(je) Natuur’,

een belevingsreis door de vier jaargetijden met fotografische beelden.

20180731 schaap 20180515 vlinder bruin 20180617 Strabrechtse Heide Ven

We starten de avond om 20.00 uur in IVN-Trefpunt de Koekoek in Speeltuin Helmond West (Arbergstraat 85, 5707 TK Helmond). De toegang is gratis.

Je bent van harte welkom!

 

In de vier opeenvolgende kwartalen van lente, zomer, herfst en winter zijn er genoeg veranderingen te beleven. Will is elke dag buiten en neemt zijn camera altijd mee op zijn tochten. Hij is geïnteresseerd in de natuur en in het fotograferen. Een mooie combinatie voor deze geboren natuurliefhebber!

Hij wil niets liever dan zijn ervaringen en verhalen delen met anderen. Vandaar dat hij zich deze avond niet alleen richt tot de natuurfreaks, maar hij wil ook graag de beginnende (natuur)fotografen tips geven.

 

Een lezing met beelden van vogels, bloemen, insekten, paddenstoelen en landschappen. Belevingsverhalen over de dagelijkse natuur rondom zijn eigen leef- en woonomgeving en over de vele natuurterreinen waar hij regelmatig te vinden is.

In de natuur rondom je zijn dagelijks processen bezig, waaraan je ongemerkt voorbij loopt. Hij laat dit zien aan de hand van fantastische foto’s. In de natuur zijn opmerkelijke creatieve situaties vast te leggen, die zelfs een mooie kunstzinnige fotoposter voor aan de wand kunnen opleveren.

Als je op die manier naar de natuur kijkt, doet dat wat met je.

 

Het is herfst! Er gebeurt plots van alles in de natuur. Het jaargetijde bij uitstek om de veranderende kleur- en natuurprocessen visueel te volgen. Voor (natuur)fotografen is dit het jaargetijde om tal van deze fenomenen vast te leggen zoals onder andere bladverkleuring, weersveranderingen, vogeltrek en de ontwikkeling van paddenstoelen in de bovenste strooisellaag.

Het zal een interactieve avond worden, dus….vragen stellen mag!

 

Info: Setty Vos, tel. 0492-545649 of setty_vos@hotmail.com

Algemene informatie over het IVN http://www.ivn.nl/afdeling/helmond

82 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *