Doing good, hoe moeilijk kan het zijn?

Helmondvoorelkaar, het online platform voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Helmond, daagt alle Helmondse bedrijven uit om in september iets goeds te doen. Bedrijven gaan met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Het sociaalste bedrijf van Helmond’ en maken kans op een compleet verzorgd maatschappelijk verantwoord teamuitje.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Steeds meer bedrijven faciliteren hun werknemers in het doen van vrijwilligerswerk als onderdeel van een breder mvo-beleid. Dit is niet alleen goed voor het bedrijf, ook de werknemers geven aan dat vrijwilligerswerk het werkplezier verhoogt. Verder is het zeker niet onbelangrijk dat de samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en/of burgers in de vorm van vrijwilligerswerk de samenleving versterkt.

Doing good in september

Om deze redenen heeft Helmondvoorelkaar de maand september omgedoopt tot ‘doing good maand’. Zij dagen Helmondse bedrijven en werknemers uit om zich in te zetten voor de stad en haar inwoners. Werknemers kunnen zich samen met een collega of meerdere collega’s opgeven. Zij kunnen deze maand allerlei klussen oppakken van de doing good kalender, zoals meedoen met de World Cleanup Day of de Run for Kika of de plaatselijke school of sportvereniging helpen met opruimen, wieden of klussen. Ook hoopt Helmondvoorelkaar de deelnemers te enthousiasmeren en inspireren zodat zij uiteindelijk blijvend betrokken blijven bij het thema ‘vrijwilligerswerk’ en ‘een ander helpen’.

Jouw talent maakt het verschil

Buiten de eenmalige hulpvragen waar de bedrijven mee kunnen helpen, worden ze uitgedaagd om zelf een doing-good-actie te organiseren. ‘We roepen de bedrijven op om vanuit hun eigen kracht en talenten iets te organiseren. Zijn jullie collega’s bij een bakkerij? Ga appeltaarten uitdelen in een verzorgingshuis en maak een praatje. Heb jij jouw sportschool opgetrommeld om mee te doen aan de doing good maand? Ga een uurtje sporten met ouderen in het park! Het gaat erom dat je er plezier in hebt en iets goeds doet met jouw talent’, aldus het team van Helmondvoorelkaar. Het team staat natuurlijk klaar staat om bedrijven op weg te helpen of in contact te brengen met maatschappelijke organisaties.

Het sociaalste bedrijf van Helmond

De winnaar van de doing good maand verdient niet alleen de titel ‘Het sociaalste bedrijf van Helmond’. Ook wint het bedrijf een compleet verzorgd maatschappelijk teamuitje. Meer informatie over de actie, de actievoorwaarden en bekendmaking is te vinden op de website www.helmondvoorelkaar.nl/doinggood.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

345 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *