• DIOW HC andersmetsanderdiow.nlhch (38) Leonardusspeeltuin
  • DIOW HC andersmetsanderdiow.nlhch (35) Leonardusspeeltuin
  • DIOW HC andersmetsanderdiow.nlhch (25) Leonardusspeeltuin

Het beloofde woensdagmiddag 8 augustus een leuke middag te worden in speeltuin Leonardus. De naam op het grote bord nodigde iedereen uit om te komen kijken. Je kon niet zien wat die kindershow voorstelde, tot dat je ineens vrolijke muziek hoorde en een vriendelijke man iedereen kwam begroeten met een harde lach en gejuich. Hij stelde zich voor als Sander en vroeg de kinderen of zij er echt zin in hadden. Iedereen betaamde dat en direct vroeg hij of de kinderen met hem enkele leuke liedjes konden zingen.

Daarna vroeg hij of er iemand in het publiek hem wilde helpen met een beetje goochelen. Een klein jongetje kwam aarzelend naar voren en werd meteen gebombardeerd tot goochelaar. Tot groot vermaak van het jonge publiek kreeg de goochelaar een toverstaf die steeds maar weer als een stukje touw in elkaar zakte. Eindelijk bleef de staf recht en kon de truc beginnen: koekjes toveren uit een lege pan. Vol verbazing zag de jonge tovenaar dat zijn truc gelukt was en lachte verlegen naar het publiek.

Daarna werd er gezongen en er werd gevraagd of er een moeder was die mee wilde doen. Je zag de moeders al verschrikt kijken en stiekem wegduiken achter elkaar maar er was toch een slachtoffer. Tot overmaat van ramp haalde Sander zijn collega er bij en dit bleek een buikspreekpop te zijn die bij het zien van het moedertje al gauw riep dat hij de mamma erg lief vond. De moeder kleurde flink rood en het werd nog iets erger toen Charlie, de pop riep dat hij met de mamma wilde zingen. Wat ook meteen gebeurde. En eindelijk na het zingen wilde de mamma weer terug naar haar plaats maar moest eerst Charlie een kus op de wang geven tot grote vrolijkheid van het jonge publiek.

Er werd een kleine pauze ingelast en daarna begon het feest weer opnieuw. Eerst gezellig met zijn allen zingen, gevolgd door de grote finale: het ballonnenavontuur. Onder de tonen van vrolijke muziek ging Sander als een dolle te keer, de ene na de andere ballon werd geknoopt, gevouwen en gebogen en eindigde dan bij een kind uit het publiek. Sander creëerde de mooiste figuren: een pinguïn, een octopus, een vlinder, een zwaard en als klapstuk vouwde hij van vijf ballonnen in de mooiste kleuren een hartje.

Toen de show na ruim twee uur afgelopen was waren de meeste kinderen schor en hees van het zingen en roepen. Iedereen ging huiswaarts en de reactie van veel ouders was dat zij het een hele leuke middag vonden. Ook de mensen van de speeltuin zelf, onder andere Sjef van Tilburg was dik tevreden. Het was een vrolijke middag geworden waar iedereen het erg naar de zin had. Des te meer voor een herhaling vatbaar.


Verslag en fotografie: Hans Choufoer.


 

1,849 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *