Elke donderdagochtend, samen gezellig, sportief bezig zijn

Kom op, jij doet toch zeker ook mee!!!

Afgelopen twee weken lekker gegeten? Eigenlijk iets te weinig beweging gehad? Wil je dat kilootje snel kwijt raken? Hou je van gezellig bezig zijn met anderen? Dan ben ook jij vanaf nu elke donderdagochtend welkom op Sportpark De Beemd in Mierlo-Hout. Daar is vanaf 10.00 uur wekelijks een groep 55+ ers gezellig en sportief druk in de weer om gezond oud te worden. Onder leiding van een super enthousiaste, professionele trainer zet elke deelnemer zich voor de volle 100% in. Ruim een uur lang worden zij onderworpen aan een zeer gevarieerde warming-up gevolgd door een partijtje wandel-voetbal waarbij: lichamelijk contact verboden is en de bal niet hoger mag komen dan heuphoogte. Denk nu echter niet dat het alleen maar iets is voor super oude bejaarden. Zeker niet, ook de ‘jonkies’ van 55 jaar happen af en toe naar lucht en hebben er niks op tegen wanneer ze, vanwege een oneven aantal deelnemers, even aan de kant moeten staan.

Inmiddels is de huidige groep 4 maanden bezig en zeggen allen, zonder uitzondering, dat het een uitermate verrijking is voor de donderdagochtend. Na ruim een uur intensief sporten inclusief de cooling down, duikt iedereen flink bezweet onder de douche om vervolgens in de kantine nog lekker drie kwartier na te babbelen over van alles en nog wat onder het genot van een kopje koffie of thee. Hierbij hoor je dan: ‘Verdorie, vorige week heb ik me moeten afmelden omdat mijn kleindochter plots ziek was en ik als opa mocht komen opdraven’ of ‘Jammer, vakantie geboekt maar was liever hier geweest’. Duidelijk een teken dat men het hier naar zijn zin heeft. Zelfs wanneer iemand een blessure heeft opgelopen is men na afloop wel aanwezig bij het ‘koffie-uurtje’. Alles bij elkaar een teken dat het goed zit bij de Oldstars in Mierlo-Hout.

Het Nationaal Ouderenfonds, waarmee ook Oldstars Mierlo-Hout een samenwerkingsverband heeft, heeft afgelopen jaar een enquête gehouden onder alle landelijke deelnemers aan het Oldstars Walking Football  om inzicht te krijgen wat men ervan vond. Ruim 700 deelnemers hadden de vragenlijst ingevuld. Uit de resultaten bleek dat de beweegvorm met een gemiddeld cijfer van 8,4 werd gewaardeerd. 75 % van de deelnemers gaven aan dat ze meer sociale contacten hebben door deelname aan Oldstars. Meer dan 60% van de doelgroep merkt dat de lichamelijke conditie door deelname verbetert.

Dit alles brengt RKSV Mierlo-Hout ertoe om voor 2019 in te zetten op een groei naar 50 deelnemers. Bij walking football gaat welzijn en sport hand in hand. Om de kosten hoef men het niet te laten. Deze bedragen wekelijks € 2,00 en dat is ook nog eens inclusief koffie of thee. Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kun je bellen naar Pieter Vervoort 06-5319 56. Of nog beter: Kom gewoon donderdagochtend kijken.

729 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *