Doneer tijd aan KWF Kankerbestrijding

Kanker raakt ons allemaal

Persbericht in vervolg op de publicatie in “de Loop” week 21
I
nterview voorzitter Lenneke van de Wiel en secretaris Erik Jager

Streven naar de dag dat kanker niet meer dodelijk is. Dat is de missie van het KWF, afdeling Helmond.
Een boodschap die algemeen aanslaat, getuige de 400 vrijwilligers die de organisatie telt. “Kanker raakt ons allemaal”.
Vrijwel iedereen kent wel iemand deze ziekte had of kreeg, aldus Erik Jager, secretaris van het KWF-bestuur.  Toch kan het KWF in Helmond nog extra vrijwilligers gebruiken, zegt bestuursvoorzitter Lenneke van de Wiel. Vroeger hielden we alleen de grote jaarcollecte. Maar ons pakket activiteiten is inmiddels een stuk breder. Ook doen we steeds meer aan voorlichting en preventie, proberen mensen ervan te overtuigen dat een gezonde leefstijl de risicos op kanker verkleint.

Collecte

oude busDaar houdt het werk van het KWF niet mee op, vult Jager aan. We zoeken nog wijkhoofden, bestuursleden en collectanten. Hoewel de jaarlijkse KWF-collecte pas gepland staat voor de week tussen 3 en 9 september, zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Op 175 plekken in de stad komen vlaggen en spandoeken te hangen. We zijn nu bedrijven en benzinestations aan het benaderen voor hun medewerking. De opbrengst van de KWF-collecte in Helmond laat al jaren weinig schommelingen zien. en halen doorgaans tussen de 30 en 35 duizend Euro op. Geld dat wordt besteed aan de bestrijding van kanker en voor medisch onderzoek. KWF is een van de meest geziene goede-doelen clubs in Helmond, mensen geven er graag aan.

SamenLoop voor Hoop

 In het weekeinde van 9 en 10 september ondersteunt het KWF Helmond ook de tweejaarlijkse actie SamenLoop voor Hoop.
Het is de vierde keer dat dit evenement in Helmond plaatsvindt, ditmaal op en rond het terrein van atletiekvereniging HAC in Stiphout en voetbalvereniging van Stiphout Voorruit.
Van de Wiel: SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen in teamverband. De opbrengst van het inschrijfgeld van de teams, en andere activiteit gaat naar het KWF Kankerbestrijding en naar De Cirkel in Helmond, het regionale inloophuis voor kankerpatiënten en hun familie. Hoogtepunt van de wandeltocht is de kaarsen ceremonie in de avonduren. Een echt kippenvel-moment, zoals Van de Wiel het omschrijft.

Wie interesse heeft zich in te zetten voor het KWF: kwf-helmond@brandevoort.nu

Voor informatie over Samenloop voor Hoop: www.samenloopvoorhoop.nl/helmond

of www.facebook.com/samenloopVoorHoopHelmond

Facebook_logo_36x36.svg   klik op logo voor onze Facebook pagina

2,835 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *