Drakenbootfestival in Helmond stopt

Met heel veel plezier en met inzet van vele vrijwilligers heeft Rotaryclub Helmond-Regio al vier jaar op een rij het Helmonds Drakenbootfestival georganiseerd. De organisatie maakte zich klaar voor de lustrum editie op 14, 15 en 16 juni 2019.  Maar een vijfde editie zal niet plaatsvinden.

Vandaag heeft de Gemeente Helmond ons als organisatie geïnformeerd over de hoogte van de subsidie die de Gemeente Helmond aan ons toewijst om het evenement mogelijk te maken. Met heel veel plezier en geweldige inzet van +/- 125 vrijwilligers maakten wij ieder jaar voor de Helmonders een waterspektakel op het kanaal mogelijk. Jaarlijks ontvingen wij ruim 25.000 bezoekers en 60 deelnemende teams van bedrijven, verenigingen en vriendengroepen, etc. Wij als Drakenbootfestival organisatie betreuren het besluit van de Gemeente Helmond en wij voelen ons onvoldoende gesteund.

Vorig jaar hebben wij als organisatie een ontoereikende subsidie ontvangen. Wij hadden goede hoop dat de Gemeente, mede omdat een groter budget ter beschikking is gekomen, ons een passende subsidie zou verstrekken. Maar ook nu is de subsidie ontoereikend voor een sluitende begroting. De risico’s zijn in 2019 groter omdat, wij vanwege de verbouwing van het havenpark, genoodzaakt zijn uit te wijken naar de Kasteeltuin omgeving.

Al met al is het voor ons een te groot risico om dit groots evenement verantwoord mogelijk te maken. De door ons gevraagde minimale bijdrage is helaas niet verleend.

Een festijn dat een Helmondse traditie had kunnen worden houdt op te bestaan.

Tot slot danken wij alle bezoekers, vrijwilligers, deelnemers en alle andere partijen die afgelopen jaren een geweldige bijdrage hebben geleverd om dit groots evenement mogelijk te maken.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,683 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. A.M. Martens Reply

    Het is jammer, de stad wordt steeds ongezelliger. Artimondfestival, altijd stik gezellig, ook al samen met wat anders, en veel minder als dat het was! Jazz in Getstown, ook al veel minder, alles bloeit dood, de markt is ook al niks meer, als het zo doorgaat is Helmond dood. De sfeer is dadelijk weg, als ze oude gebouwen blijven slopen, de leegstand wordt groter, alle verbeteringen en nieuwe panden worden zo duur, dat de prijzen om panden te huren, al niet meer haalbaar zijn. Jammer, ik ben bang dat de Helmondse gemeenteraad Rotterdam achterna wil gaan! Ik genoot van Helmond, want daar vond ik wat in Rotterdam verdwenen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *