• IMG_5337
  • IMG_5379
  • IMG_5390

Het was alweer de derde editie van de Drakenbotenrace. En ook dit jaar beloofde het een groot succes te worden. Niet alleen door het weer maar ook bij het zien van (alweer) al die vrijwilligers die zich vrolijk en gewillig in wilden zetten voor een mooi weekend. Eerlijk is eerlijk: zonder vrijwilligers is het geen evenement waar veel mensen op af komen. De zaterdag was eerst wat somber maar het weer klaarde op terwijl er zondag bewolking was voorspeld. Nu, dat gebeurde ook. Het begon zo lekker en tijdens de eerste races begon het gelijk te regenen. Goed, wel een klein buitje, maar wel hevig. De vrijwilligers op de steigers bij de finish bleven stug door gaan met het vasthouden van de boten en de deelnemers helpen in- en uitstappen. Terwijl er af en toe een regenbui neer kletterde was er af en toe ook een heerlijk zonnetje. Tegen het benauwde aan. En ’s middags bleef het mooi. Gelukkig wel.

Het kan soms wel eens mis gaan. En het ging een paar keer goed mis tot grote vreugde en hilariteit van het publiek. Dit publiek stond meestal op de steigers bij het botenhuis zodat ze van boven af mooi konden zien hoe er soms een boot heel langzaam kapseisde en de roeiers als in een humoristische film heel langzaam kopje onder gingen in het koele water. Dan werd er direct door de organisatie van de stuurmannen ingegrepen en moesten zij met kratjes het water er uit scheppen om de boot zo snel mogelijk weer klaar te maken voor de volgende race. Maar ze kregen hulp van de mensen die op de steigers stonden bij de in-en uitstapplaatsen. Hoe verder de races vorderde, des te spannender werd het. De rivaliteit was enorm maar bij de finish werden de winnaars ook gelijk gefeliciteerd door de verliezers. De sportiviteit was enorm.

Er heerste constant een vriendelijke, vrolijke en uitbundige sfeer. Je kon merken dat iedereen het enorm naar de zin had. Er was ook van alles te doen en te eten, zowel voor de deelnemers als voor het publiek. Op het grote veld stonden diverse kramen en eettentjes waar van alles te krijgen was. Voor de jeugd was er ook weer het drakenkasteel en de kinderen konden eveneens ook leuke dingen doen bij de kramen die langs het kanaal waren opgesteld. Eendjes vissen, blokken torens bouwen of zich laten schminken. Aan de andere kant van het kanaal konden ze naar hartenlust bezig zijn met skippyballen of de draaimolen. Dus voor ieder wat wils. Het was dus weer een mooi weekend en de drukte was enorm. De organisatie was dik tevreden, zowel met de vrijwilligers als de deelnemers en de opkomst van het publiek. Het is alleen wel blijven hopen op mooi weer. Het hoeft geen stralende zon te zijn, als het maar droog blijft. Wat wil een mens nog meer?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

2,038 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *