Dubbele winst voor Polaris heren

Het was voor meerdere Polaris teams een druk volleybalweekeinde. Zaterdag competitie en zondag een bekerprogramma. De Polaris heren waren bijzonder succesvol. De uitwedstrijd tegen TUPOS – de nummer twee op de ranglijst – werd met een 2-3 zege afgesloten en de dag erop was Volley Tilburg 2 geen waardige tegenstander in de kwartfinale voor de beker.

Foto’s: heren 1 en Meisjes B, beiden halve finalist (Bron team VC Polaris).
polaris-meisjes-1-ook-halve-finalist-19-01-2019
“We moeten de komende weken zien te overleven” waren de woorden van trainer coach Hans van Steenis. Daarmee doelde hij op de uitgedunde selectie door blessures. Zeker voor het duel tegen Tupos werd angstig tegemoet gezien. De thuiswedstrijd werd met 1-3 verloren en toen trad Polaris aan in de sterkste formatie. Wie in de sporthal in Baarlo een walk-over door Tupos verwachtte kwam bedrogen uit. Polaris opende sterk; een snelle wissel bracht Jasper Kot in het veld. Normaliter libero, echter nu als aanvaller. Die wissel zorgde voor initiatief bij Polaris. Na een 10-11 tussenstand werd die voorsprong uitgebouwd via 13-16 naar 15-21 en bracht de setwinst op 18-25. De voorsprong veranderde het wedstrijdbeeld. Aan de ene kant werd Polaris slordig en gemakzuchtig, aan de andere kant ging Tupos sneller spelen. Het effect was zichtbaar in de stand: Via 25-19 en 25-14 werd het team van het kastje naar de muur gespeeld en kwam met 2-1 achter. Bij aanvang van de vierde set kwam Mike Bijsterveld de leeggespeelde Jasper Kot vervangen. Na een slechte start herstelde hij en wist aanvallend zijn punten te scoren. Lang gingen de ploegen gelijk op. Polaris pakte met inzet en passie het nivo van de eerste set op. Na een 12-12 en 16-16 tussenstand sloeg Tupos een gaatje en kwam op 23-20. De Polaris selectie knokte zich terug, maar door een servicefout werd het matchpoint voor Tupos. De Helmonders bleven knokken en ondanks twee time outs bij de Limburgers kwam Polaris op gelijke hoogte (24-24). Sterk verdedigen leidde tot 24-25 voorsprong en een kill-blokkade van gelegenheidsmidvoor Steff de Vries bracht de setwinst: 24-26. Met twee wedstrijdpunten op zak was de missie geslaagd. De honger bij Polaris was niet over. Fel en agressief werd aan de beslissende vijfde set begonnen (2-5). Tupos kwam nog een keer terug tot 8-9 maar de Helmonders roken de winst. De prima spelende Cas Hezemans bleef aanvallend scoren en liet zien ook verdedigend extra kwaliteiten te hebben. Via 8-11 en 11-15 werd Tupos in verwarring achtergelaten. “Een overwinning van het collectief”, roemde Hans van Steenis zijn ploeg.

Programma VC Polaris zaterdag 26 januari Sporthal ’t Hout
09:15 uur VC Polaris MC 1 -HAVOC Haps C 1; 11:00 uur VC Polaris MA 2 – Trivia Horst aan de Maas A 1; 11:00 uur VC Polaris JB 1 – Novo ’68 Nuenen B 1; 12:45 uur VC Polaris D 4 – VCH Schijndel D 2. 12:45 uur VC Polaris MB 2 – Volley Tilburg MB 4; 14:45 uur VC Polaris HS 4 – Hajraa Eindhoven 6; 14.45 uur DKJO Mierlo – Flamingo’s’56 Gennep 2. 17:00 uur VC Polaris D 1 – VC Landgraaf D 1; 19:00 uur VC Polaris H 1 – Stravoc/VC Weert Stramproy.
Zondag speelde diverse Polaris teams voor de beker. De heren behaalden op Volley Tilburg 2, de koploper uit de promotieklasse, met 25-11, 25-15 en 25-18 een regelmatige overwinning en plaatste zich voor de halve bekerfinale. Het jongensteam A van Polaris kroop door het oog van de naald. Met een nederlaag en een gelijkspel moest het setgemiddelde uitsluitsel geven. Met een punt verschil was het team beter dan Volley Tilburg en ook zij gaan door naar de halve finale. Om het succes compleet te maken ging ook het meisjes B team naar de halve finale. Zij boekten na de winst op Volt overwinningen op Van Daal en Nuvoc. Het jongens C team ging kansloos ten onder tegen Civitas en Volley Tilburg en het jongens B team was kansloos tegen de leeftijdgenoten van Volley Tilburg en PSV.

Verslag door Wil van Loon


 

 

970 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *