Dubbele winst voor Polaris

De twee thuiswedstrijden van Volleybal Club Polaris zijn beide in een overwinning geëindigd. De heren versloegen VVC Vught met 3-1 en de dames verrasten met een 3-2 zege op het debuterende HOVOC.

De heren begonnen aan het duel zonder de geblesseerden Jaap van Bussel, Jelle Jurrius en Cas Heezemans, terwijl Tom Klaversma vanwege werk pas in de tweede set kon worden opgesteld. Gevolg een sterk verjongd Polaris team dat met diverse omzettingen de eerste set startte. Steff de Vries maakte na vele maanden zijn rentree in de basisopstelling. De omzettingen maakten van Polaris in de eerste set een rommelig geheel. Over en weer rondden de aanvallers de set ups vakkundig af, maar na korte inzinkingen aan beide kanten eindigde het spektakel op 21-25. Met Tom Klaversma op de midpositie zette Polaris de strijd voort. Op 13-10 kwam de selectie van Hans van Steenis voor de eerste keer op voorsprong om kort daarna weer door persoonlijke foutjes de tegenstander langszij te zien komen en daarna uit zag lopen naar 20-24. Toch lukte het Polaris om in een servicebeurt zes punten te scoren en dat veranderde de stand in 26-24. Ook in de derde set bleef het ongemeen spannend en konden de supporters genieten van veel spektakel. Halverwege de set was het spelverdeler Luc van Bree die met zijn service zoveel verwarring stichtte dat de score van 12-15 in een 17-15 voorsprong veranderde. Daarna ging het gelijk op en via 22-22 en 24-24 besliste Polaris de set met 27-25 voordelig. Deze mokerslag kwam VVC niet meer te boven en de laatste set liet Polaris zien over een sterke en jonge formatie te beschikken (25-14). Trainer coach Hans van Steenis was toch gematigd tevreden. “Natuurlijk misten we twee dragende spelers. Maar de kwaliteit van de pass en de vele individuele fouten moeten we echt verbeteren. Die worden door de topploegen keihard afgestraft. Aan de andere kant heeft iedereen kunnen zien dat onze jeugd het prima doet. Polaris blijft verrassen als nieuwkomer in de 3e divisie en draait in de top vijf mee. Zonder de anderen te kort te doen: duizendpoot van Bree bezorgde Polaris vier punten.”

Dames

De Polaris dames startten zeer zwak tegen promovendus Hovoc. Veel misverstanden in de opbouw en scorend kwam het team veel te kort. Het resultaat was ernaar. Dik verlies met 14-25. De coaches hielden vertrouwen in de opstelling en gaven de jongelingen kans zich te herstellen. Mede door de vele service fouten van de tegenstander kwam het team van Gylk Jongstra en Mark Boudewijns  in het ritme en schotelde de supporters een prima setje voor. Hard werken en scoren via de handjes was de remedie. Danielle en Orly scoorden prima en vooral diagonaal Danielle speelde een prima wedstrijd. Orly zag je langzaam groeien in de wedstrijd en scoorde een aantal fraaie ballen met een 25-20 zege als resultaat. Men startte in de derde set opnieuw fel en het geloof in eigen kunnen was er weer. Gylk Jongstra:  “De ploeg bestaat hoofdzakelijk uit speelsters van het tweede en jonge talenten van 14 en 15 jaar en heeft tijd nodig om te wennen aan het snellere en krachtiger volleybal. Dat kost tijd. Maar vandaag lieten de meiden een puik staaltje vechtvolleybal zien met een 25-19 zege tot gevolg. De vierde set verliep heel raar. Bij een achterstand van 7-11 wilden de coaches van Polaris een dubbele wissel aanvragen, die vanwege een blunder van de tweede scheidsrechter geen doorgang vond. Kortom Isa Strijks was niet speelgerechtigd en mocht niet meedoen. Polaris raakte van slag en werd totaal weg geserveerd. Ook de eerste scheidsrechter die over het algemeen goed floot ging in de malaise met zijn beslissingen mee met setverlies 10-25 tot gevolg.” In de beslissende vijfde set startte de thuisclub met de basisopstelling , die gebrand was op herstel. Een prima set met goede services en blokkeringen waren het gevolg en Polaris won de wedstrijd met 3-2. Goed voor drie winstpunten.

 

Programma voor VC Polaris

Vanwege de consumentenbeurs in de Houtse Sporthal werken in het komende weekeinde enkele teams van Volleybal Club Polaris uitwedstrijden af. De dames spelen al op vrijdag 2 november de erg belangrijke uitwedstrijd tegen Peelpush 3 in Meijel. De heren gaan zaterdag 3 november naar Made voor de uitwedstrijd tegen Jola Olympus.

Zondag begint de bekercompetitie voor de jeugd. Meisjes C 1 speelt in het Limburgse Meerlo een driekamp. Om 12.30 uur tegen het thuisspelende Set Up en later op de middag tegen Hornerhof/HHC uit Horn. In Sporthal De Vilgaard in Velden komen Meisjes A1 en B 1 in actie. Polaris Meisjes A 1 treft om 16.15 uur Fit&Fysio/VC Limac uit Linne en ’n uur later VCE/PSV Eindhoven MA 1. Polaris Meisjes B 1 treedt om 16.45 uur voor de beker aan tegen het thuisspelende Velden B 1.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

703 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *