Durftevragen in Helmond!

Helmondvoorelkaar zet de, van social media welbekende hashtag #dtv, in om op een verrassende manier aandacht te vragen voor het tekort aan vrijwilligers in de vakanties. #dtv gaat over de kracht van elkaar, samen los je alle problemen op. We vragen daarom alle Helmonders om deze zomer 1 keer iets voor een andere Helmonder te durven doen. Óf juist om zelf een vraag te plaatsen, dat is ook een kwestie van durven.

Vakantie crisis
In Helmond zijn er op dit moment ruim 900 mensen op zoek naar vrijwilligers. Vaak voor iets alledaags of kleins als sporten, boodschappen doen of boekjes voorlezen. De aankomende vakanties betekenen altijd een grote uitdaging om genoeg vrijwilligers te vinden. Om aan de vraag te voldoen, is www.helmondvoorelkaar.nl een social media actie gestart. De hashtag #dtv wordt op social media al heel lang gebruikt om dingen met elkaar op te lossen. Deze wordt nu ingezet om de vrijwilligerswerk uitdaging op te lossen.

Zomeractie
www.helmondvoorelkaar.nl roept met behulp van #dtv iedereen op om zich deze zomer 1x in te zetten voor een andere Helmonder. Als iedereen deze zomer 1x iets kleins voor een ander doet, zoals een kop koffie drinken, de tuin sproeien of het zwembadje opblazen, dan helpen we samen heel Helmond de zomer door.

Durven te vragen
We vragen met deze actie ook aandacht voor het durven vragen. Hulp vragen is en blijft voor veel mensen lastig. Als diegene die je normaal om hulp vraagt, met vakantie gaat, kan dat soms lastige situaties geven. We willen daarom ook iedereen oproepen om je vraag of klus deze zomer op www.helmondvoorelkaar.nl te zetten. Leer je ook meteen een nieuwe buurtgenoot kennen!

Op www.helmondvoorelkaar.nl kun je helpen door het geven van je tijd, je hart of je handen. Aanmelden kan gratis op http://www.helmondvoorelkaar.nl

 

1,724 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *