Dutch Technology week met ruim vijftig events rondom thema technologie

Van 4 tot 9 juni 2018 vindt de 7e editie van de Dutch Technology Week plaats. Eén week met ruim 50 events rondom het thema technologie, zoals het technologiefestival Night of the Nerds voor iedereen tussen de 14 en 19 jaar en de science & technologyweek Quiz Night XL voor professionals en studenten. De evenementen worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door ruim 100 financiële- en eventpartners www.dutchtechnologyweek.com

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de Dutch Technology Week (DTW) zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

High Tech Ontdekkingsroute
Traditiegetrouw wordt de Dutch Technology Week afgesloten met een dag voor het grote publiek, de fans: de High Tech Ontdekkingsroute. Op zaterdag 9 juni, tussen 11.00 uur en 17.00 uur geven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen! Er is veel te zien, te doen, te beleven, het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een hightech land om trots op te zijn!
In Brainport Eindhoven kun je een bezoek brengen aan de High Tech Campus Eindhoven, VDL Industrial Modules Helmond, de Automotive Campus Helmond, ASML/MMC in Veldhoven (let op: voor een bezoek aan ASML/MMC moet je je vooraf aanmelden), de studententeams bij de TU/e campus in Eindhoven en het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Op de website www.dutchtechnologyweek.com vind je alle informatie.

Achtergrond
De wereld om ons heen verandert razendsnel. De internationale concurrentiepositie van Nederland wordt continu uitgedaagd. Een vernieuwende route naar toekomstig economisch en maatschappelijk succes, ligt in het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Hoe blijven we langer gezond? Hoe maken we onze mobiliteit duurzamer en efficiënter? Hoe voorzien we in de groeiende behoefte aan schone energie en gezond voedsel? Deze vragen dwingen ons om creatief en effectief te handelen.
Brainport, met Eindhoven als hart, heeft hierin als een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie een doorslaggevende rol. Als innovatieve toptechnologieregio is Brainport bepalend voor de concurrentiekracht van Nederland. De combinatie van hightech, design én een uniek samenwerkingsmodel bepaalt de kracht van Brainport. Samenwerken zit in het DNA van deze regio, samen verzilveren we kansen die een snel veranderende wereld ons biedt. Zo draagt Brainport, als hightech groeiversneller, bij aan meer economische groei én aan een duurzame, gezonde en veilige samenleving.

Bron foto: Brainport Development Eindhoven


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,305 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *