• eat-en-read-diow-hans-choufoer (10)
  • eat-en-read-diow-hans-choufoer (19)
  • eat-en-read-diow-hans-choufoer (16)

In het kader van Brabant Food Jaar 2018 besloten de bibliotheek en VVV Helmond, de handen ineen te slaan en samen het Eat and Read Festival te organiseren een mix van literair en culinair.
Ik heb deelgenomen aan een brunch die werd begeleid door Wim Daniels en muzikaal door de Italianen.

De brunch tafel was prachtig opgemaakt en het was gezellig druk. De brunch was uiteraard op zijn Brabant’s en bestond uit soep, diverse broodsoorten, ham, kaas, salades, stoofpotje, boeren omelet en worstenbrood en werd afgesloten met rijstebrij en chocolademousse,
Ondertussen speelde de Italiaanse band liedjes en liep Wim Daniels langs de tafel en stelde op een leuke manier vragen aan de gasten. Hij las ook voor uit eigen werk en had een gedicht over Helmond.
Daniels liet zien hoe je kunt koken met taal, dus woorden in steeds andere samenstelling. De zon scheen mooi binnen op de bovenste verdieping van de bieb en het bleef er nog lang gezellig.

Ik besloot maar eens 2 trappen lager te gaan kijken waar diverse kinderactiviteiten waren en organisaties zich presenteerden. Kinderen konden kunst maken en groente en fruit en een eigen pannenkoek ontwerpen die dan gebakken werd. Brainport Foodtech liet zien hoe je voedsel op een natuurlijke manier langer vers kunt houden en in een kraam ernaast werd soep gekookt van restjes om zo te laten zien dat je voedsel niet hoeft te verspillen. Ook stond er een kraan met Helmondse producten en liet de stadstuin zien wat je met vergeten groenten allemaal kunt koken.

Om 14:30 uur sloot ik aan bij de lezing van Benali over de Marokaanse keuken. Hij vertelde over de gerechten uit zijn kookboek die hij samen met zijn vrouw heeft uitgegeven. Marokko is de cultuur van de kunst van het eten met veel verschillende invloeden. Benali kan goed vertellen en met humor maakte hij een wandeling door allerlei producten en gerechten. Zoals over de aubergine en de Tajine.
Hij liet ons kennis maken hoe gerechten zijn ontstaan in het verleden in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Verder konden de aanwezigen vragen stellen en een boek kopen.

Daarmee was er een leuke, lekkere en leerzame middag voorbij en ging ik met een goede gevulde buik huiswaarts,

Verslag: Valentijn Valentijn
Fotografie: Hans Choufoer


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,519 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *