Een gezond begin van de dag met het Burgemeestersontbijt

Het nationale scholenontbijt stond zoals gewoonlijk weer in het teken van gezonde voeding en drank, zoals melk, yoghurt, karnemelk en thee. Het initiatief kwam van ‘Jongeren op gezond gewicht’ en werd georganiseerd voor scholen die aandacht besteden aan de gezonde voeding. In de week van het scholenontbijt is er dan ook een dag waar de burgemeester en eventuele wethouders aanschuiven bij de jeugd aan tafel. Dit jaar was het burgemeester Elly Blanksma en wethouder Cathalijne Dortmans die aanwezig waren bij het ontbijt dat werd gehouden op het Jan van Brabant college in de Molenstraat.

De eetzaal was vrolijk versierd met op elke tafel bloemen en vrolijke placemats. Aan de muren hingen hier en daar trosjes ballonnen wat het geheel een kleurig tintje gaf.
Rond de klok van half negen betrad de burgemeester samen met de wethouder de zaal en beide dames complimenteerden de organisatie met zo’n vrolijke kleurenpracht. Langs de muren stonden lange tafels vol geladen met allerlei lekkernijen zoals tarwebollen, krentenbollen, schaaltjes muesli, aardbeienjam en honing, kannen melk, yoghurt en kannen gevuld met warm water voor degene die graag thee dronken. Uiteraard mochten de kannen koffie niet ontbreken. Voor het beleg was gekozen voor kaas, kipfilet, ham en schalen met groenten zoals komkommers, eieren en tomaat. Keuze genoeg dus.

Na enkele korte toespraken vertelde mevrouw Blanksma dat er dit jaar weer twee gezondheidscertificaten zouden worden uitgereikt en dit jaar waren dat basisschool De Rakt en het Jan van Brabant College. Dit was eigenlijk wel iets speciaals want de Jan van Brabant was nu de eerste middelbare school met dit certificaat. In totaal zijn er nu 18 gezonde scholen in Helmond.
Kort daarna kondigde de burgemeester aan dat het tijd was om te gaan ontbijten en dat was goed nieuws, want de leerlingen hadden best wel trek.

Er waren 14 tafels gedekt want er waren ook 14 scholen uitgenodigd voor het ontbijt en van elke school waren er vijf afgevaardigden met begeleider. Tijdens het eten schoof de burgemeester telkens aan bij een andere tafel zodat iedereen de kans kreeg even met haar te praten of vragen te stellen. Natuurlijk mochten de selfies en groepsfoto’s niet ontbreken en de burgemeester nam voor iedereen de tijd om even op de foto te gaan. Maar de tijd gaat altijd heel snel als het gezellig is…  Na het ontbijt werd weer afscheid genomen en ging elke school weer terug naar huis.  Zo hadden de kinderen wel iets om in geuren en kleuren te vertellen thuis of op hun school. Want wat is er nu mooier dan gezellig te ontbijten met de burgemeester en de wethouder?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

772 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *