Een steun in de rug

 

Piet en Hannie van Boxtel zijn de 70 gepasseerd en redden zich prima samen. Omdat Hannie in een rolstoel zit, komt er veel op Piet neer. Hij doet het huishouden, de boodschappen en rijdt auto. Maar dan krijgt Piet een hersenbloeding en dat heeft grote gevolgen. Hij is het overzicht kwijt en heeft geheugen- en concentratieproblemen. Boodschappen doen lukt niet meer, net als het huishouden en auto rijden. Ze kloppen voor hulp aan bij hun gemeente en vragen een onafhankelijke cliëntondersteuner van Stichting MEE hen hierbij te ondersteunen.

Goed voorbereid

Piet en Hannie krijgen een uitnodiging voor een gesprek bij de gemeente. Om zich goed voor te bereiden op het gesprek nemen zij contact op met Stichting MEE. Onafhankelijk cliëntondersteuner Nina bespreekt met hen wat ze van het gesprek kunnen verwachten. Welke vragen ze hebben en wat ze nodig hebben om hun leven weer op te pakken. Zo weten Piet en Hannie wat er gaat gebeuren en is duidelijk wat ze met de gemeente willen bespreken.

Ondersteuning tijdens het gesprek

Ook tijdens het gesprek met de gemeente is Nina erbij. Ze helpt Piet en Hannie om hun situatie duidelijk te maken. Bijvoorbeeld door vragen te stellen. En door onderwerpen aan te halen die ze hebben besproken bij het voorbereiden van het gesprek. Samen met de gemeente komen ze erop uit dat Piet en Hannie professionele begeleiding nodig hebben bij het oppakken van hun leven en het omgaan met hersenletsel. Ook bespreken ze de mogelijkheid van taxivervoer zodat ze hun huis weer uitkomen.

Zelf weer verder

De gemeente maakt een verslag van het gesprek. Nina leest met Piet en Hannie mee en geeft uitleg als er nog onduidelijkheden zijn. Als alles duidelijk is kan de begeleiding en het taxivervoer in gang worden gezet. Hiermee kunnen Piet en Hannie zelf verder en is de ondersteuning van Nina niet meer nodig. Maar mocht hun situatie veranderen, dan kunnen ze altijd weer de hulp inschakelen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Contact

Wilt u gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner? Neem dan contact op met MEE Zuidoost Brabant, bel 040 214 0404 of mail naar info@meezuidoostbrabant.nl.

MEE_ZuidoostBrabant-730x411

411 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *