Eerste 3 deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf

Op 20 april heeft wethouder Van der Zanden de eerste certificaten uitgereikt vanuit het Stadsleerbedrijf. Een drietal deelnemers heeft intussen een opdracht bij het Helmondse Stadsleerbedrijf met succes doorlopen. Daarom ontvingen deze deelnemers tijdens dit feestelijk moment een certificaat.

“Het is geweldig om te zien dat de mensen echt stappen zetten in hun ontwikkeling. Ze doen mee, ontmoeten anderen mensen, worden gewaardeerd en ontwikkelen vaardigheden en talenten. Er zijn intussen heel wat mooie leerplekken beschikbaar bij Helmondse organisaties en verenigingen. Aan ons als partners en coaches de taak om een goede match te maken met de deelnemer. Dat is voor deze drie deelnemers gelukt bij wijkhuis De Fonkel, het Beginstation en wijkblad De Corridor;” aldus wethouder Van der Zanden.

Ssendi, deelnemer bij Stadsleerbedrijf vertelt: “Tijdens mijn opdracht als journalist bij wijkblad De Corridor kon ik discussiëren en schrijven over allerlei interessante onderwerpen. Dat heeft mij geholpen om Nederlands te leren maar ook om mijn netwerk te vergroten. Ik heb nu een baan gevonden en blijf als ook actief bij De Corridor. Ik ben heel dankbaar voor deze leerplek.”

Leren, ontwikkelen en ontmoeten

Het Stadsleerbedrijf heeft inmiddels 133 deelnemers en het aantal groeit iedere week. Deelnemers krijgen een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staat centraal bij het Stadsleerbedrijf.

Wat voor soort activiteiten of leerplekken biedt het Stadsleerbedrijf?

  • Meehelpen met activiteiten voor ouderen of bij een disco-avond voor jongeren
  • Meehelpen in de keuken of gastvrouw/heer in een wijkhuis
  • Helpen met leuke activiteiten bij een woonzorgcentrum
  • Onderhoud doen aan een speelplek of de skatebaan in de wijk
  • Maatje zijn voor iemand die eenzaam is of zelf geen boodschappen kan doen

Het Stadsleerbedrijf is er voor mensen die niet op korte termijn aan het werk kunnen. Waar nodig biedt het Stadsleerbedrijf ondersteuning zoals taalcoaching.  Wanneer een deelnemer zich aanmeldt, kijkt een coach samen met de deelnemer naar een passende leerplek. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen.

Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van de gemeente Helmond, LEV groep, Senzer, UWV en andere organisaties in Helmond.

Meer informatie

Benieuwd wat het Stadsleerbedrijf voor u of uw organisatie of vereniging kan betekenen? Iedere dinsdag tussen 15.00  en 17.00 uur heeft het Stadsleerbedrijf een inloopcafé bij  LEVGroep.

Contact: stadsleerbedrijf@levgroep.nl,  0492 – 59 89 89 of www.stadsleerbedrijfhelmond.nl.

1,044 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *