Eerste jeugdburgemeester van Helmond

Op donderdag 7 december vond in raadszaal Boscotondo de eerste Helmondse jeugdgemeenteraadsvergadering plaats. Tijdens deze vergadering werden nog drie jeugdraadsleden beëdigd door burgemeester Blanksma – van den Heuvel. Daarnaast vond de verkiezing van de jeugdburgemeester plaats.

Vier kandidaten voor jeugdburgemeester
Vier kandidaten waren donderdagavond in de race om jeugdburgemeester te worden: Souhaȉla Aaddouz, Daan Mikkers, Pauline Ackermans en Julian Damen. Zij motiveerden in een pitch van drie minuten waarom zij dit ‘ambt’ wilden gaan bekleden. Er volgde daarna een schorsing van de vergadering en er werd binnen de jeudfracties stevig overleg gepleegd. Door middel van een schriftelijke stemronde kregen de jeugdraadsleden de gelegenheid hun favoriet (anoniem) kenbaar te maken.

Stemronde
Één stemronde bleek niet voldoende voor een duidelijke winnaar, en er volgde een tweede ronde met de overgebleven twee kandidaten. Uiteindelijk kwam er een winnaar uit de bus: de 15-jarige Pauline Ackermans. Zij zal de komende vergaderingen voorzitten en is ambassadeur van de jeugdgemeenteraad. Pauline kan vanzelfsprekend pas echt haar ‘ambt’  uitoefenen met een eigen ambtsketen. Daar was aan gedacht: een speciaal ontworpen nieuwe ambtsketen werd door burgemeester Blanksma bij Pauline om haar nek gehangen. Op symbolische wijze overhandigde burgemeester Blanksma ook de voorzittershamer, waarna Pauline plaats kon nemen achter de tafel.

Installatie en agenda
Op de agenda van de eerste vergadering stond ook de officiële installatie van nog drie jeugdigen als lid van de jeugdgemeenteraad. Jeanne van der Vrande, Oday Zamar en Dimitri van Iersel werden door burgemeester Blanksma beëdigd.
Tot aan de zomervakantie 2018 vinden er vier vergaderingen van de jeugdgemeenteraad plaats. Op de agenda voor de allereerste vergadering stond onder andere het speelruimtebeleid en de verkeersveiligheid rondom scholen.

2,155 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *