Eerste lustrum Franse Markt
Festival en kunstzinnige markt.

Een leuk familiefestival van Helmond is De Franse Markt. Een kunstzinnige markt, dit jaar op het terrein rondom en binnen de poorten van de Cacaofabriek. Of anders gezegd een kunstzinnige en artistieke markt die de thuishaven van de Cacaofabriek is binnengelopen. Samenwerking om groter te groeien. De organisatie van de nieuwe stichting Soet op Suyt, heeft de vleugels uitgeslagen en werkt nauw samen met “Dit is onze wijk”,  Radio Helmond, Geert Blenkers, “Hilma Bovenkerk van Artschool Helmond”, Lavinia Germano van het Annatheater en Christa van Harsel van Buurthuis Sint Anna etc. Alles en iedereen onder de artistieke leiding van Niek de Groot.

Het programma.

In dit lustrumjaar zullen een kleine 200 kunstenaars en artiesten actief zijn en het publiek weer ontvangen en aangenaam vermaken. Op een aantal podia rondom de Cacaofabriek in het Annatheater in het buurthuis Sint Anna en in het stadscentrum zullen zij acte de presence geven. Wat valt er zoal te beleven op deze Hemelvaartsdag.

In de cacaofabriek worden films vertoond en worden rondleidingen gerealiseerd. In de popzaal treden verschillende groepen op van dans tot ballet en van mondharmonica tot koormuziek. Ook zal er live radio worden gemaakt door omroep Helmond.

Bij het terras op het podium wordt line-dance getoond, en kunt u genieten van schattige balletmeisjes en van zangers en zangeressen van de stichting musicals in Helmond. Natuurlijk ontbreekt de Franse muziek hier niet en zal Nancy chansons ten gehore brengen.   Vanaf 15.00 zullen onze vaste gasten van de Pointwood Big band musiceren en iedereen laten swingen.

Bij het Buurthuis St. Anna wordt omgetoverd tot een Frans café met stokbrood en wijn.  Het podium wordt afwisselend bespeeld door de groepen die ook bij de Cacaofabriek actief zullen zijn. Om 11.00 uur start een clinic bewegen, verzorgd door de Jibb.

Bij het Annatheater kan u een getuigen zijn van de uitvoering van het jeugdtoneel in Helmond, worden er clinics verzorgd voor toneel en zang en treden er diverse groepen op waaronder dansgroep Inmotion en de VITAZ dansgroep. Alle artiesten treden meermaals op, zodat er veel afwisseling geboden wordt.

Bij het terras van de Cacaofabriek, waar iedereen van hapjes en drankjes kan worden voorzien,  zal een groep amateurschilders laten zien, wat zij presteren op het witte doek. Bezoekers kunnen aanschuiven aan de tafeltjes en onder leiding van Hilma Bovenkerk een mooi schilderijtje maken dat men gratis mee naar huis kan nemen. Tussen de schilders zult u zeker de sneltekenaar niet missen, die grandioze portretten maakt en dat in een sneltreinvaart.

Dit alles samen met een gezellige brocanteriemarkt en lekkere hapjes en een drankje op het terras bij de Cacaofabriek of aan de verschillende foodtrucks zullen u een aangename en interessante middag bezorgen. En u weet met Hemelvaart is het meestal mooi weer. Wil jij ook op het podium optreden, stuur dan een mail naar info@soetopsuyt.nl voor 20 mei 2019.

Tot ziens op 30 mei van 11.00-17.00 uur.

922 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *