Elkerliek start behandeling voor goedaardige schildklierknobbels

Elkerliek start behandeling voor goedaardige schildklierknobbels

Interventieradiologen Kees Doelman en Robbert Nijenhuis van het Elkerliek starten als eerste in de regio Zuidoost-Brabant met de radiofrequente ablatie (RFA) behandeling bij schildklierpatiënten. Deze nieuwe techniek is opgezet in samenwerking met chirurg Bea Lemaire en internist-endocrinologen Petri Kox en Marcel Vermeulen.
Momenteel komen alleen patiënten met goedaardige schildklierknobbels (struma) en patiënten met een te snel werkende schildklierknobbel in aanmerking voor deze behandeling.

Bij deze nieuwe dagbehandeling wordt na lokale verdoving een naald geplaatst in de knobbel. De tip van de naald wordt kortdurend verwarmd, waardoor de knobbel verschrompelt.
Naast het voordeel dat de schildklierfunctie behouden blijft, is deze behandeling ook minder belastend voor de patiënt.

Om te bepalen of een patiënt geschikt is voor deze nieuwe behandeling wordt een screening uitgevoerd door de internist-endocrinoloog.

Inmiddels zijn twee patiënten succesvol volgens deze methode behandeld.

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek Internisten, 0492 – 59 59 59. www.elkerliek.nl

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,095 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Ewelina Ileniec Reply

    Goededag ik heb probleem met traag werkende schildklier gebru wel medicijnen daarvoor eutyrox 75 maar ik voel me heel moe geen energie behoorlijk haaruitval weinig slapen volgens de bloed die wordt geprikt is aales prima maar ik voel mij slecht mijn.huisarts zeg verder niks meer maar ik functioneren slecht kan jullie misschien iets betekenen voor mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *