Elkerliek ziekenhuis Helmond neemt maatregelen tegen verspreiding VRE-bacterie

Elkerliek neemt maatregelen tegen verspreiding VRE-bacterie

Nadat de ‘Vancomycine-Resistente Enterokok’ (VRE)-bacterie bij een patiënt op een verpleegafdeling van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond is aangetroffen, is het Elkerliek een contactonderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat nog drie patiënten de bacterie ‘bij zich dragen’. Ondanks dit beperkte aantal neemt het Elkerliek het zekere voor het onzekere en wordt een nog grotere groep patiënten onderzocht. Mogelijk besmette patiënten worden volgens speciale maatregelen verpleegd.

De VRE is voor gezonde mensen ongevaarlijk. Enterokokken behoren tot de normale darmbacteriën. Bij ernstig zieke en/of verzwakte patiënten kan de VRE wel infecties veroorzaken die vervolgens moeilijk behandelbaar zijn. De VRE-bacterie is namelijk ongevoelig voor gangbare antibiotica.

Isolatie
De VRE positieve patiënten die nog in het ziekenhuis zijn, liggen alleen op een kamer. Voor de verpleging van deze patiënten gelden voor medewerkers speciale maatregelen zoals handschoenen en schorten dragen. Zodra een kamer vrijkomt na ontslag van een patiënt met VRE wordt deze pas na grondige reiniging weer vrijgegeven voor normaal gebruik.

Contactonderzoek

Direct na de eerste positieve bevinding is een contactonderzoek in het ziekenhuis gestart. Inmiddels loopt ook een uitgebreider contactonderzoek bij al ontslagen patiënten die recent op de betreffende verpleegafdeling hebben gelegen. In totaal worden 180 mensen benaderd waarbij de mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan het onderzoek naar eventueel VRE-dragerschap.

Op de pagina veel gestelde vragen en antwoorden VRE kunt u meer informatie vinden.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

2,688 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *