Examenroute voor verkeersexamens door het centrum blijft pittig

Bijna 88% van de leerlingen geslaagd

“Helmond is volop in ontwikkeling en beweging. Dat is op zich natuurlijk een goede zaak, maar voor onze examenkandidaten werd het daardoor nog lastiger dan voorheen”, aldus VVN-voorzitter Jan van der Zanden. “Hoogwerkers, kranen en stilstaande vrachtauto’s belemmerden op vele plekken het verkeer. Op vrijdag was er soms geen doorkomen aan met in mijn ogen onverantwoorde situaties voor vooral fietsers. Bij dezen een hint en verzoek aan de gemeente om hier eens naar te kijken. Onze uitstekende en enthousiaste vrijwilligers moesten alle zeilen bijzetten om de examens overzichtelijk en veilig te houden. We zijn door al deze trubbels met onze jurering wat coulanter geweest dan normaal.” Van de 914 kinderen, die uiteindelijk aan het praktisch examen hebben deelgenomen, zijn er 800 geslaagd. Dat is bijna 88%, een percentage dat redelijk overeenkomt met voorgaande jaren. Er zijn dit jaar 20 verkeersbonzen. Dat zijn kinderen, die zo weinig fouten hebben gemaakt dat ze met lof geslaagd zijn. Zij zijn op 30 mei in het kasteel door burgemeester Blanksma voor hun bijzondere prestatie gehuldigd. Verkeersschool van het jaar is dit keer openbare basisschool ‘t Hout. Deze school heeft dus haar leerlingen het best op het examen voorbereid.

Een route dwars door het centrum
Sinds vorig jaar kent Helmond een oefen- en examenroute in het centrum van de stad. Deze route is voor alle Helmondse kinderen hetzelfde en biedt de mogelijkheid om de leerlingen met ingewikkelde verkeerssituaties kennis te laten maken. “We krijgen wel eens het verwijt”, zo zegt de VVN-voorzitter, “dat we de lat op deze manier te hoog leggen. De route zou te gevaarlijk zijn voor kinderen van deze leeftijd. Wij zijn het daar niet mee eens op voorwaarde natuurlijk dat er alles aan gedaan wordt om de leerlingen op een veilige manier aan de route te laten wennen. Dat kan door de VVN-instructiefilm te bekijken en door veel te oefenen onder begeleiding. Zonder te oefenen is het eigenlijk onverantwoord. Ook dat maken we helaas mee. In het uiterste geval sturen we een school onverrichterzake terug “.

Verkeersbonzen en verkeersschool
Normaal gesproken zijn onze verkeersbonzen leerlingen, die met nul fouten voor theorie en praktijk zijn geslaagd. Jan van der Zanden naar aanleiding hiervan: “Helaas bevatte het theoretisch examen dit jaar enkele onjuiste opgaven, waardoor kinderen ten onrechte fouten kunnen zijn aangerekend. Bovendien was het theoretisch examen voor het eerst digitaal en bevatte het 25 in plaats van 20 vragen. Dit en de chaotische toestanden in het centrum heeft het bestuur doen besluiten dat je ook bons kunt zijn met een beperkt aantal fouten. Deze kinderen hebben desondanks een prestatie van formaat geleverd, waar ze terecht heel trots op kunnen zijn.”
Ook over de leerkrachten is Jan van der Zanden door de bank genomen erg te spreken. Daarom was het ook best moeilijk om de Verkeersschool van het jaar aan te wijzen. Na rijp beraad is besloten dat openbare basisschool ‘t Hout dit jaar deze eer te beurt valt met de aantekening dat meerdere scholen dicht tegen deze titel aanzaten.

Een videoverslag van Cameraman Jason Gerritsen volgt spoedig.

Fotogalerij Mario Coolen


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,189 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Sandra vincent Reply

    Ik heb vrijdag ook in de stad gefietst en het kruispunt bij de Ameidewal vond ik erg gevaarlijk,
    vrachtwagens die rechtsaf de marktstraat ingaan en kinderen niet zien aankomen vanaf bcc en een vrijwilliger hard moest roepen om de vrachtwagen chauffeur te waarschuwen
    Misschien iets om naar te kijken voor de komende jaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *