Expositie obc de Stroom: het maken van een eigen product is leerzaam en interessant

Op school ga je van alles leren, te veel om op te noemen. Maar je kan er ook speciale dingen leren en daar zijn projecten voor. Op de Stroom in Brouwhuis werd 2018 afgesloten met zo’n project. Ik kreeg een uitnodiging van leerkracht Tessa Hendriks om eens te komen kijken. Het was een project waar de leerlingen van de school zelf een eigen product moesten maken. Voorafgaand aan dit project hebben ze eerst het ROC in Mierlo bezocht want er waren toch wel een paar vragen. Bijvoorbeeld: hoe werkt een timmerman, een metselaar of een kledingontwerpster? Hoe ontstaan er koekjes? Goed, je gebruikt meel, eieren en andere lekkernijen, maar wat dan? Hoe maak je ze? Op al deze vragen kwamen antwoorden en nu konden de kinderen zelf iets maken wat zij interessant of mooi vonden.
De expositie werd gehouden in wijkhuis de Zonnesteen en bij binnenkomst werd ik ontvangen door Tessa en zij vertelde mij wat de leerlingen geproduceerd hadden. Er was kleding gemaakt waar de leerlingen tips en hulp kregen van een kostuumontwerpster/ beeldende kunst docent. Het resultaat was verbluffend. Ik sprak even met de 9-jarige Lenna die zelf een korte broek had gepimpt, en met de 11-jarige Juanita die zelf frisdrank had gemaakt. verder lagen er koekjes die gemaakt waren door de kinderen van groepen een en twee. Groepen drie en vier ontwierpen huizen en torentjes van suikerklontjes, klei en saté stokjes, groepen vijf en zes ontwierpen en pimpten kleding en de groepen zeven en acht produceerde de frisdrank (die toch lekker smaakten). En als gezamenlijk project heeft de hele school een lange knikkerbaan ontworpen en gemaakt. Al met al een interessante tentoonstelling van obc de Stroom, waar wij in de toekomst beslist nog meer van zullen horen….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brouwhuis
Twitter @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

557 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *