In het centrum van Helmond en op de Speelhuis Boulevard werd op zondag 27 oktober voor de derde keer een Fair Trade & Global Goals Markt gehouden. Vanaf het begin omstreeks twaalf uur was het al een druk gebeuren op de Markt. Maar er werd dit weekend ook het Blues festival gehouden. Door heel het centrum, inclusief de Koninginnewal bij Muziekcafé, de bibliotheek en de Cacaofabriek was de muziek te beluisteren. Aan belangstelling geen gebrek dus. Ook niet voor de jeugdige vlogger van ditisonzewijk, Keano Karel (10 jr). Hij was aanwezig om een leuke nieuwe vlog te maken.

De Fair trade was in een kleine ronde geplaatst waar de kramen al gauw druk bezocht werden. Het was een markt waaraan veel goede doelen deelnamen en ook enkele creatievelingen die hun waren ten toon spreidden. Er waren enkele kramen bij die wel erg veel belangstelling kregen. Bijvoorbeeld de kraam met sieraden die gemaakt waren van fietsbanden. Of de stichting ‘Terug naar de natuur’. Een kraam waar men lekkere stukjes koek en brood kon proeven met ingrediënten als meelwormen en sprinkhanen. Er was ook een kraam met sieraden van glas. Het glas was afkomstig van autoruiten, wijnflessen en wat voor glas er maar bestaat.

Natuurlijk was het de markt voor goede doelen en ontwikkeling. Aanwezig waren onder andere Kadowinja, Helmond-San Marcos en voor Nicaragua. Dit jaar was het wel de eerste keer voor de speelgoedwinkel Drie Vosjes uit de Elzas Passage. Eigenares Femke had deze winkel gewonnen met een ondernemerswedstrijd en de grote prijs was dus een jaar lang een winkel gratis beheren. Femke koos voor speelgoed dat milieuvriendelijk was, zowel het houten- als het plastic speelgoed.

Wat de muziek betreft was er geen gebrek. De diverse blues groepen traden op in de cafés en kroegen en op sommige plaatsen buiten. Bij de Fair trade markt waren er ook genoeg bands met leuke en vrolijke blues te horen. Het was dus weer een geslaagde markt met veel belangstelling.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

336 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *