Het warme zonnetje gaf Palmzondag dit jaar een extra feestelijk tintje. In de pastorietuin van de St. Luciakerk in de Damiaanparochie was het een drukte van belang. Traditiegetrouw is daar met Palmpasen, de samenkomst van het Gilde St. Antoniusabt en natuurlijk waren daar ook vele kinderen met hun ouders aanwezig. Veelal communicanten van basisscholen uit Mierlo-Hout en Brandevoort toonden trots hun zelfgemaakte paasstokken en daarvan werden honderden foto’s gemaakt. Omstreeks 10.15 uur trok een kleurrijke stoet de kerk in om daar de Palmpasenviering voort te zetten. Pastoor John van de Laar ging voor in de H. Mis.

Meer over Palmzondag
Palmzondag ook wel Palmpasen genoemd, is de laatste zondag van de vastenperiode en de zondag vóór pasen. Het is de eerst zondag van de Goede Week. Op Palmzondag wordt door christenen de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem gevierd.

Paasstok
Een paasstok heeft de vorm van een kruis als verwijzing naar de kruisiging van Christus op Goede Vrijdag, op deze Palmzondag die de eerste dag van de Goede Week is. Bovenaan zit een gebakken broodje in de vorm van een haan, een broodhaantje, verwijzend naar de drievoudige loochening door de apostel Petrus. Aan de stok hangen vele kleurige slingers, evenals vruchten en noten. (Bron Wikipedia)

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws:
www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!éen

2,785 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *