• Fietsrondje Helmond (56)
  • Fietsrondje Helmond (86)
  • Fietsrondje Helmond (51)

Het fietsrondje Helmond beloofde weer een gezellige bedoening te worden. De route was nog steeds vijfenveertig kilometer lang en voerden de fietsers door heel Helmond.

Ik beleefde deze dag als vrijwilliger bij de Mistery Tent die elk jaar ergens anders stond, en dit jaar in Brouwhuis bij de parkvijver. Een groot gezellig terras met leuke kramen met allerlei thema’s en een goede verzorging voor de inwendige mens. De fietsers verlieten het park na het stempelen met een flesje water, bananen, koeken en een klein geschenk van de kraam van San Marcos.

Op het terras kon men ook nog eens een lekkere kop koffie of thee met een worstenbroodje eten. Kortom. men kwam op deze stempelpost niets te kort. Om half elf arriveerde de eerste fietser al bij de stempelpost, niet lang daarna gevolgd door de steeds langer wordende stoet van fietsers. Aangezien het weer best wel mee viel, zat het grote terras al direct aardig vol. Tegen twee uur was het wel een behoorlijke drukte geworden en nog steeds kwamen de echtparen of groepjes vrienden aan om na het stempelen even uit te rusten of gingen gelijk verder met de fietstocht.

Eerbetoon aan opa

Tot er een opvallende groep fietsers aan kwam rijden, allemaal hetzelfde shirt aan en een mooie medaille om de nek. Er waren ook kinderen, groot en klein bij van diverse leeftijden. Nieuwsgierig vroeg ik aan iemand van de groep de reden van deze kleding en medaille en een vriendelijke mevrouw kwam naar mij toe en gaf uitleg. Het was wel een emotioneel gebeuren maar zij wilden eerbetoon houden voor Opa. Deze goede man had elk jaar mee gereden met dit evenement, maar sinds kort er niet meer was. Als eerbetoon besloot de familie, groot en klein, speciaal hiervoor mee te doen met het fietsrondje. Ik kreeg direct een enorme bewondering voor deze familie. Wat een goed initiatief…

Tegen half vier werd het steeds rustiger en het duurde niet lang of enkele kraamhouders begonnen hun spullen in te pakken. Er kwam heel af en toe nog een fietser binnen en rond vijf uur was iedereen bezig met inpakken, opruimen en het veld schoon te maken, al was er dankzij drie grote afvalkliko’s niet erg veel rommel.

Het was weer een gezellige dag met veel leuke momenten, iedereen was tevreden en keken al een beetje uit naar het volgende fietsrondje, volgend jaar….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

2,742 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *