Film in “de Cirkel”

Film van Meral Uslu

My cancer (Mijn kanker)   Meral filmt haar eigen leven met kanker

film uslu

Woensdag 11 oktober 19.30 –  2 1.00 uur

De toegang is Gratis

Meral Uslu heeft zelf een agressieve vorm van borstkanker.
film2Als filmmaker wil ze het proces van haar behandeling vastleggen, maar niet met een camera die tussen arts en patiënt in staat. In My cancer (Mijn kanker) fungeert de camera als patiënt waardoor je als kijker zelf het gevoel krijgt behandeld te worden. Aan het begin van de film somt een van Uslu artsen mogelijke behandelingen op: chemo bestraling, operatie aan borst en oksel en hormoontherapie.

Wat volgt zijn gesprekken met diverse dokters, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere hulpverleners die Uslu begeleiden.
Die gesprekken met meelevende behandelaars die ongeveinsd haar kansen wegen vormen een intiem verslag van de verhouding tussen arts en patiënten geven daarnaast inzicht in een ingewikkelde materie.
De focus ligt vooral op Uslu’s lichaam, het lichaam dat haar in de steek heeft gelaten en waarop ze niet meer durft te vertrouwen.

Zonder gêne laat Uslu zien wat ze moet ondergaan om beter te worden, infusen worden ingebracht, schroeiplekken van de bestraling en littekens van de operatie worden geïnspecteerd en een ingekapseld implantaat wordt gemasseerd.
Na al dit lichamelijk geweld lijkt het afronden van de behandeling slechts het begin van een lange weg terug, zowel geestelijk als fysiek.

1,867 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *