Filmfestival voor 850 kinderen in het teken van de kinderrechten

Op initiatief van Soroptimistclub Helmond-Peelland en in samenwerking met CultuurContact nemen 850 leerlingen deel aan het lesprogramma “Toen mijn vader een struik werd”.

Op 20 november 2019, de dag van de rechten van het kind, word door burgemeester Blanksma en rapper Thomas van Vliet het startsein gegeven voor het vierdaagse Filmfestival. Tijdens het filmfestival gaan 850 leerlingen van de groepen 5 en 6 de film “Toen mijn vader een struik werd” zien in De Cacaofabriek. Met lesmateriaal van Filmmuseum Eye wordt de film en de personages in de klas behandeld. Meer specifiek leren kinderen zich verdiepen en verplaatsen in kinderen die op de vlucht zijn. Kindcentrum De Bundertjes heeft de primeur.

Soroptimistclub Helmond-Peelland nam het initiatief voor het filmfestival. Voorzitter Marianne Smits: “Het doel van het filmfestival is kinderen bewust te maken van de rechten die elk kind heeft, hier in Nederland, maar ook elders in de wereld. Deze rechten zijn niet vanzelfsprekend. We moeten ze koesteren, beschermen en soms moeten we ervoor vechten.”

Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van meisjes en vrouwen. Dat doen zij internationaal door o.a. de Verenigde Naties te adviseren over beleid en lokaal door goede doelen te steunen. In 2019 is het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind werd ondertekend.

CultuurContact draagt zorg voor cultuurparticipatie in het onderwijs en binnen het domein ‘zorg en welzijn’. CultuurContact is een bemiddelaar tussen het Primair- en Voortgezet onderwijs en het culturele veld. CultuurContact brengt vraag van scholen en aanbod van kunst- en cultuureducatieve organisaties bij elkaar.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.

E.mail:  info@ditisonzewijk.nl
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

159 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *