Food Starter Helmond; volop kansen voor voedselondernemers

Vanaf 1 november start op Groot Schooten, in de oude zorgkeuken van Savant, Food Starter Helmond. Een nieuw initiatief gericht op de productie én opschaling van nieuwe foodproducten. Food Starter is er voor starters die de keuken thuis zijn ontgroeid, maar waarvoor een eigen productielocatie nog net een brug te ver is. Gemeente Helmond investeert in Food Starter om ambitieuze ondernemers net dat extra zetje te geven om hun product of concept op de professionele markt te brengen. Een initiatief dat perfect bij Helmond past, aangezien dit een echte voedselproductiestad is.

Naast een bijdrage voor het opstarten van Food Starter stelt de gemeente Helmond vouchers beschikbaar aan de startende ondernemers. Hiermee kunnen zij kennis en kunde inkopen bij allerlei experts in de sector. Denk hierbij aan technisch advies inwinnen om bijvoorbeeld hun product duurzaam langer houdbaar te maken of advies om de juiste verpakking te gaan ontwikkelen om hun product in de schappen van winkels te krijgen.

Daarnaast wordt het steeds belangrijker om gezondere voedselproducten te produceren, met minder vet, suiker en zout. Maar ook om ingrediënten volledig te gebruiken en zo min mogelijk weg te gooien. Hiervoor zijn slimme technologieën beschikbaar bij Food Tech Brainport in hun internationale expertisecentrum, waar de starters gebruik van mogen maken.

De komst van Food Starter sluit naadloos aan bij de ambitie van Helmond als FoodTech stad. Gemeente Helmond vindt de ontwikkeling van Food Starter belangrijk, omdat een vraag naar productie en opschaling van startende ondernemers ook een vraag naar arbeid betekent. Food Starter Helmond levert hiermee een positieve bijdrage aan verduurzaming en werkgelegenheid in onze stad en in de regio. De middelen die beschikbaar zijn gesteld voor Food Starter Helmond zijn afkomstig uit het vastgestelde impulsprogramma werkgelegenheid.

1,079 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *