• diow-schaatsbaan-opbouw (9)
  • diow-schaatsbaan-opbouw (8)
  • diow-schaatsbaan-opbouw (4)

Binnenkort kan er weer volop geschaatst worden in Helmond. Na het ijs festijn van enkele jaren geleden werd het enkele jaren stil. Tot voor kort was er enigszins de twijfel of er dit jaar wel een schaatsevenement zou plaatsvinden. Maar Helmond zou Helmond niet zijn als er de schouders er niet onder werden gezet. En zo kwam uiteindelijk de mededeling dat er tijdens deze feestdagen toch een schaatsbaan zou komen.
De opening van de schaatsbaan voor deze feestdagen staat gepland voor komende woensdag 20 december om 14.00 uur. Zondag al, kon het winkelend publiek de eerste opbouwwerkzaamheden op de markt waarnemen, toen de houten panelen van de kersthuisjes werden afgeleverd ter hoogte van de kiosk. Maar vanaf maandagochtend ging de opbouw met vol gas verder. Logisch ook want in enkele dagen een schaatsbaan opbouwen is een flinke klus. De foto’s in de onderstaande galerij zijn gemaakt op maandagochtend. Je kunt je voorstellen dat het werk inmiddels al een flink stuk is gevorderd. Woensdagmiddag kunnen de eerste schaatsliefhebbers terecht op de Helmondse markt en de doelstelling is om jong en oud te laten schaatsen tot en met 7  januari 2018. Dus dat belooft wat….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer schaatsbaangebeuren

 

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

 

2,664 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *