Fotografen gezocht voor Goeikes Helmond- het jaar van Lucas Gassel

Fotografen gezocht voor Goeikes – het jaar van Lucas Gassel

Waar in 2018 nog 13 (groepen) fotografen de wijken van de stad vastlegde voor Goeikes – Helmonders in beeld, zoekt de Stichting Goeikes er voor de komende editie ‘maar’ 12. Dit sluit nauw aan op het nieuwe thema; Goeikes – het jaar van Lucas Gassel.

1 jaar, 12 maanden, 12 fotografen, 1 fotoboek: dat is de leus voor het nieuwe project. Hiervoor zoekt de organisatie 12 fotografen, duo’s of groepen die elk een maand met een camera door de stad heen gaan. Met in het achterhoofd dat overkoepelende thema. Want net als andere organisaties sluit ook de stichting Goeikes aan bij misschien wel het belangrijkste ‘Goeike’ van de stad.

Dat Lucas Gassel zo genoemd mag worden is een gegeven. Deze geboren en getogen Helmonder staat namelijk bekend als één van de eerste landschapsschilders van Nederland. 450 Jaar na zijn dood komt het overgrote deel van zijn werk naar Helmond voor een grote overzichtstentoonstelling. Daarmee bewijst hij zelfs nu nog een grote dienst aan de stad.

Aan fotografen de vraag zich te laten inspireren door deze bijzondere Helmonder. En dat mag breed worden opgevat. Van een documentaireserie over de Lucas Gasselstraat en een
serie portretten van Lucassen uit de stad tot de moderne landschappen van Helmond: alles mag.

Op 3 april van 19.30 – 21.00 uur houdt de organisatie een openingsbijeenkomst in de Cacaofabriek. Hier zorgt Gassel-kenner Ger Jacobs voor de nodige inspiratie. Daarnaast geeft de organisatie meer informatie over deelname en kunnen geïnteresseerde fotografen sparren met het bestuur en ervaringsdeskundigen van Goeikes – Helmonders in beeld.

De avond is vrij toegankelijk en staat open voor alle fotografen (zowel amateur als professional) met een relatie tot de stad. Na de bijeenkomst hebben geïnteresseerde 3 weken de tijd een plan in te dienen. Daarnaast kiest een professionele jury de deelnemers van Goeikes – Het jaar van Lucas Gassel.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk,
Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV,
ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,216 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *