• Buntven
  • Spelletje 2: Stok omgooien
  • Spelletje 9: Iedereen zoekt een voorwerp dat in de linkerhand past. Deze geeft hij door aan de persoon naast hem/haar. Deze moet hetzelfde voorwerp zoeken in de natuur.

De maandelijkse publiekswandeling van IVN Helmond was op 5 mei 2019 wat anders dan normaal. Het was een spelletjeswandeling voor de jeugd rondom Het Buntven. Op het informatiebord bij de parkeerplaats is te lezen dat dit ven oorspronkelijk een afgesneden bocht van een voorganger van de Bakelse Aa is. “Het is zo’n 10.000 jaar geleden tijdens de laatste ijstijd ontstaan,” legt IVN natuurgids Marjon van Wijk uit. Maar de kinderen hebben meer interesse in de vraag of er vissen in zwemmen. IVN natuurgids Maria Nijssen vult aan dat er tien jaar geleden rondom het ven bosjes, takjes en zwart zand is weggehaald omdat het slecht was voor het landschap. Het oorspronkelijke landschap is hierdoor weer teruggekomen.

Maar de kinderen kwamen natuurlijk vooral voor de leuke spelletjes: dennenappels werpen, stok omgooien met stokken, een “koord” halen uit een pitrus en nog veel meer. En tussen de spellen door waren er ook nog dierensporen te zien, zoals de uitwerpselen van een vos en de pootafdruk van een ree. De rest van dit artikel wordt verteld bij de onderschriften bij de foto’s.

 

735 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *