Fret of Nerts?

Er kwam een melding binnen bij de centrale dat er een fret zat bij een heftruckbedrijf aan de Varenschut. Op dat moment waren beide dierenambulances uitgereden.

Besloten werd toen om met een privé auto naar het bedrijf te gaan. Het was toch vlakbij.

Daar aangekomen leek het om een jong diertje te gaan. Hij was vrij klein en uitgehongerd. Een werknemer van het bedrijf probeerde hem te lokken met een stukje worst, maar het was behoorlijk lastig om het diertje te vangen. Hij hield alles in de gaten en zodra we maar iets bewogen rende hij weer weg. Uiteindelijk lukte het om hem in de hal van het bedrijf te lokken. Die hal was vrij klein en er waren geen plekken waar het dier weg kon kruipen. Het lukte om het dier in de draagkooi te jagen. En hij werd meegenomen het asiel.

Nog steeds in de veronderstelling dat het een jonge fret was, maar toen hij in een kooi was gezet, begon hij opeens te krijsen. Daar schrok men wel van. Een fret doet dat niet. Na een speurtocht op internet werd ontdekt dat het om een nerts ging.

Hij was dus waarschijnlijk ontsnapt of losgelaten bij een nertsenfokkerij.

Omdat het dier is groot gebracht in een nertsenfokkerij heeft hij niet geleerd om zijn eigen voedsel te zoeken. Daarbij komt dat het dier geen angst heeft voor mensen. Hij zal dus altijd mensen opzoeken om aan eten te komen, hij weet niet beter. Maar een nerts is gevaarlijk, zodra hij in het nauw komt, zal hij beslist bijten. De tanden van een nerts zijn vlijmscherp en in staat om je vinger er af te bijten. Ze kunnen ook niet tam gemaakt worden zoals fretten en blijven dus altijd wild. Maar wanneer ze zich bedreigd voelen door een hond of kat, kunnen ze die wel dood bijten of ernstig verwonden. Ze kunnen dwars door dikke leren handschoenen heen bijten.

Wanneer je een dier vindt en je bent niet zeker wat het is, is het verstandig om de dierenambulance te bellen. De medewerkers van de dierenambulance zijn altijd heel voorzichtig als ze niet zeker weten wat voor dier het is. Ze hebben een opleiding gevolgd hoe ze moeten om gaan met dieren die gevaarlijk kunnen zijn. Dus in geval van twijfel altijd de dierenambulance bellen.

645 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. JOOS Reply

    dit is een nerts. Ik herken het omdat ik vrijwilliger was bij de fretten en marteropvang voor vele jaren. Maar er word ook geprobeert te kruisen dus 100 pct zekerheid kan je nooit hebben. Zo heb je ook frunzings een kruising tussen fret en bunzing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *