Futuris Zorg & Werk geopend in Mierlo-Hout

Directeur Cees van Pageé: ‘Ik heb het altijd over mijn jongens’

De eerste bewoners van het pand aan de Windmolenstraat in de Helmondse wijk Mierlo-Hout hebben hun woning al in januari betrokken. Op donderdag 27 september besloot de instelling om de deuren open te zetten om iedereen de kans te geven een kijkje te nemen in het gebouw en informeel het gesprek met elkaar aan te gaan. Niet alleen het gebouw werd opengesteld, ook de bewoners zetten de deuren van hun appartement open, zodat de bezoekers even binnen konden lopen.

Directeur van Futuris Zorg & Werk Cees van Pageé was tijdens de open avond aanwezig en legt gepassioneerd uit wat de doelstelling van Futuris is: ‘In Eindhoven is dit concept al meer dan 5 jaar zeer succesvol. Iedereen is erg positief over de werkwijze. In 2018 is ook in Helmond huisvesting en begeleiding vanuit Futuris Zorg & Werk mogelijk. Ook hier staat het bevorderen van zelfredzaamheid voorop en geeft Futuris Zorg & Werk begeleiding aan jongvolwassenen die net dat beetje extra hulp nodig hebben. Futuris wil de jongvolwassenen graag laten leven in een zo zelfstandig mogelijke omgeving. Onze begeleiders zijn er dan ook voor ‘mijn jongens’ zoals ik ze altijd noem, lacht Cees. ‘De jongeren huren het appartement en worden bij het wonen, werken en studeren en alle andere zaken door onze mensen begeleid zodat ze straks zelfstandig in de maatschappij kunnen functioneren.’ De begeleiding wordt gefinancierd vanuit de wmo, wet maatschappelijke ondersteuning.

Op onze vraag wat ze hebben gedaan met de bezwaren die de buren hebben geuit, glimlacht de directeur: ‘Je kent elkaar niet, je spreek elkaar niet en dan komen de geruchten. We hebben de buren diverse keren uitgenodigd voor gesprekjes, en kunnen wel zeggen dat de lucht geklaard is. Voor de achterburen hebben we gezorgd dat de jeugd niet vanaf het balkon in hun tuin kijkt, maar verder hebben ze geen last van elkaar. De jongeren gaan naar school of werken en leven net als iedereen normaal in een appartement. Het zijn geen probleemjongeren maar gewone jeugd, die wat hulp en ondersteuning nodig heeft op weg naar een zo’n groot mogelijke zelfstandigheid.’

Bewoonster Noëlle 
Bewoonster Noëlle is een van de bewoners en ook haar appartement mogen we even bekijken. Noëlle komt  oorspronkelijk uit Mierlo-Hout en vertelt hoe ze daar terecht is gekomen. Ze werkt met veel plezier bij Adriaans Bouwgroep als enige (timmer)vrouw tussen allemaal mannen op de bouw. Noëlle vindt het heerlijk om op zichzelf te wonen. Ze krijgt hulp van haar tante op het financiële vlak en verder zorgt de begeleiding van Futuris Zorg & Werk ervoor dat alles goed verloopt. ‘Ja, ik moet zeker hard aan mezelf werken en samen met de begeleidster zorg ik dat alles goed verloopt. Ik kook zelf, doe mijn eigen was en als ik ergens problemen mee heb, dan bespreek ik dat met mijn begeleidster. Het klikt erg goed met haar, dat vind ik wel fijn! En als ik naar mijn ouders wil, dan steek ik de weg over en kan ik bij hen op bezoek.’ Haar opa is ook op bezoek en hoort lachend haar verhaal aan. Ook haar ouders brengen vandaag een bezoekje tijdens de open dag.

Foto boven: Noëlle in haar appartement met het bezoek van haar opa (Foto Mario Coolen, Ditisonzewijk.nl)

Bij de vraag of ze het ook zelf moet regelen dat ze op tijd op het werk is, wijst Noëlle naar een planning op een bord: daar staat op een rijtje vermeld, op welke moment ze bepaalde dingen moet doen, waardoor er structuur in haar leven komt. ‘Zo weet ik precies, hoe laat ik iets moet doen en gaat alles op het juiste moment,’ glimlacht ze tevreden.

Op dit moment zijn er tien van de dertien appartementen bewoond en er zijn nog drie woningen vrij. De begeleiders zouden graag nog meer mensen helpen richting een grotere zelfredzaamheid. Dus zou je willen wonen in één van deze geheel nieuwe woningen? Wil je begeleid worden op een manier waarbij jouw persoonlijke doelen uitgangspunt zijn? Neem dan contact met Futuris op. www.futuriszorgenwerk.nl of bel 040-2519035.

Team Ditisonzewijk en Wijkraad Mierlo-Hout danken jullie voor de bijzonder hartelijke ontvangst


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

2,047 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *