Fysiotherapeut op bezoek bij de Old Stars van RKSV Mierlo-Hout voor 0-meting en 1-meting

Sinds afgelopen september zijn elke donderdagochtend tussen de 15 en 20 senioren sportief in de weer om gezond oud te worden middels walking football.

Bij de start in september heeft een fysiotherapeut een 0-meting gedaan bij de personen die zich toen hadden aangemeld. Nu, een half jaar later, wordt een 1-meting verricht om te kijken hoe het met het uithoudingsvermogen en de souplesse van de spelers gesteld is. Behalve bij de sporters van het eerste uur wordt er wederom een 0-meting gedaan bij diegene die tussentijds zijn ingestroomd. Hebt u interesse om mee te doen? Op 11 april bent u van harte welkom om te laten meten hoe fit u bent.

Inmiddels is de huidige groep 6 maanden bezig en zeggen allen dat het een uitermate verrijking is voor de donderdagochtend. Na ruim een uur intensief sporten, inclusief de cooling down, duikt iedereen flink bezweet onder de douche om vervolgens in de kantine nog gezellig drie kwartier na te babbelen over van alles en nog wat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Dat de Old Stars Mierlo-Hout er plezier in hebben blijkt wel uit het gegeven dat men in deze korte tijd al twee maal aan een toernooi heeft deelgenomen.

Het Nationaal Ouderenfonds, waarmee ook Old-stars Mierlo-Hout een samenwerkingsverband heeft, heeft afgelopen jaar een enquête gehouden onder alle landelijke deelnemers om inzicht te krijgen wat men ervan vond. Uit de resultaten bleek dat de beweegvorm met een gemiddeld cijfer van 8,4 werd gewaardeerd. 75 % van de deelnemers gaven aan dat ze meer sociale contacten hebben door deelname aan Old-stars. Meer dan 60% van de doelgroep merkt dat de lichamelijke conditie door deelname verbetert.

Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon donderdagochtend kijken om te zien hoe leuk het is.  Voor meer informatie kun je bellen naar Pieter Vervoort 06-531 61 956


Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

484 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *