Ga je 4 kilometer mee bewegen en genieten van de beestjes en het groen?

IVN-Helmond Seniorenwandeling ‘Goorlooppark Midden’ op wo. 26 september.

 

Landmarks

Landmarks  Foto: Jan v.Bommel

 

Op woensdag 26 september wandelen wij door het Goorlooppark Midden.

We verzamelen om 10.00 uur bij IVN-Trefpunt de Koekoek in Speeltuin Helmond West (Arbergstraat 85, 5707 TK Helmond). De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur en is gratis.

 

Het park werd op 8 september officieel geopend door de Gemeente in samenwerking met het IVN. De afgelopen tijd is in het Goorlooppark Midden veel gebeurd: dit gebied is werkelijk prachtig ingericht door de Gemeente en is ondertussen een weldaad voor het oog geworden, zo mooi ziet het er uit.

De Goorloop, die eerst niet meer was dan een rechte sloot, is weer slingerend gemaakt wat een prachtig gezicht is. Verder zijn een aantal poelen aangelegd om kikkers en salamanders een thuis te geven. Natuurlijk moest er ook weer (oever)beplanting komen: Gelukkig is gekozen voor veel soorten inheemse bomen en struiken. Onze IVN-Plantenwerkgroep heeft dit voorjaar bekeken welke planten er nu groeien en ze kwamen op een aantal van wel 92 verschillende soorten uit! Dat er regelmatig geïnventariseerd wordt door deze groep is van belang, omdat zo de zich nog ontwikkelende natuur goed gevolgd kan worden: Welke planten verdwijnen; welke komen er bij; zijn het er weinig of is het bodembedekkend? Dat zijn natuurlijk allemaal interessante gegevens voor nu en in de toekomst om goed beleid te kunnen maken.

De kleine dieren in dit gebied kunnen voortaan moeiteloos onder de al eerder aangelegde bruggen door lopen. Esthetisch is het ook een mooi park geworden met o.a. grote stapstenen in de Loop, een Bermpjesbrug (het bermpje is een bijzonder visje dat in de Goorloop zwemt), de Landmarks bij de ingangen van het park in de vorm van het bermpje en in het asfalt onder de Landmarks zijn vloerplaten van cortenstaal gelegd met de plattegrond van het park erin gegraveerd. Op de hoek van Arbergstraat en Kasteelherenlaan is een tribune aangebracht waar je heerlijk kunt zitten.

 

Voor meer informatie over deze wandeling: setty_vos@hotmail.com of 0492-545649

Kijk ook eens op de site van het IVN voor onze andere activiteiten www.ivn.nl/afdeling/helmond

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s: Jan v.Bommel

307 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *