Ga je mee met het IVN op za.3mrt en zo.4 mrt?

Groene Handen zijn welkom!

Op Zaterdag 3 maart gaat de IVN-knotploeg de wilgen knotten langs het fietspad van de Schootense Loop bij de kruising Hortsedijk (voor navigatie aanhouden: Schootense Loop 2, 5708 HX Helmond). Om 9 uur staat de tent er al en is iedereen welkom.

Langs de het hele traject van dit fietspad zijn wilgen geplant die om de drie jaar geknot moeten worden. Dit jaar zijn ze weer aan de beurt. Op verzoek van de gemeente Helmond zal IVN dit verzorgen met eigen leden, maar daarbij zijn ook andere vrijwilligers zeker welkom.

IVN zorgt daarbij voor voldoende gereedschap en ladders, maar een eigen trapje meebrengen is zeker aan te bevelen. Natuurlijk is er bij het knotten voldoende koffie en thee voor iedereen en in de lunchpauze soep met een broodje.

 

Heb je groene voeten? Wandel dan mee!

Op Zondag 4 mrt IVN Vogel- en diersporenwandeling in de Stiphoutse Bossen.

We starten om 14 uur bij het kruisbeeld in Stiphout (hoek Gerwenseweg/Molenven; voor navigatie aanhouden: Molenven 5, 5708 DW).

Een mooie twee uur durende wandeling voor de hele familie, dus ook voor gezinnen.

Ben jij de nieuwe Sherlock Holmes? De IVN-gidsen Stephan en Anne helpen je met speuren!

Welke dieren leven er eigenlijk allemaal in de Stiphoutse bossen? Daarvoor gaan we tijdens de tocht van ca.4 km. op zoek naar de diverse diersporen. En we proberen vogels te herkennen aan hun zang en aan hun verenkleed.

Deelname is gratis. Opgave vooraf is niet nodig.

 

We zullen zeker de vogels zien en horen. Zij willen over niet al te lange tijd weer een nest gaan bouwen en dat betekent dat ze een broedterritorium moeten verwerven. Daarom gaan zij rond deze tijd de strijd aan met andere vogels en spannen zich in om hun mooiste, uitbundigste zang te laten horen. Daarom is dit ook zo’n mooie tijd van het jaar om buiten te zijn.

Andere dieren zijn minder zichtbaar en hoorbaar, maar laten volop sporen van hun aanwezigheid en activiteiten achter. We gaan op zoek naar o.a. pootafdrukken, plukplaatsen, vraatsporen, uitwerpselen, nesten, graafsporen, holletjes in de grond en wissels.

De jeugd kan zijn Sherlock Holmes kwaliteiten in praktijk brengen: speur en wandel mee!

Laat je verbazen in de Stiphoutse bossen.

 

Nadere inlichtingen bij Anne Regts tel. 0492-477392 / ivnhelmond@gmail.com

Voor meer informatie over IVN, kijk op: www.ivn.nl/afdeling/helmond

20180304 Goudhaan door Francis C. Franklin 20180303 Knotwilgen Schootense Loop

1,481 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *