In de Gaviolizaal werd op donderdag 28 maart werd weer  het boekenweekfeest gehouden. Voorheen werd dit het boekenbal genoemd maar tegenwoordig is deze benaming uit de tijd en is het omgedoopt naar: het boekenweekfeest.

De Gaviolizaal was afgeladen vol. Volgens de vlugge telling zaten er rond de honderd tot honderdtwintig mensen in de zaal. Het programma was al een gezellige bedoening. Eerst de aftrap van de mensen van de bibliotheek, gevolgd door een muzikale rondleiding door de mensen van de Gaviolizaal:  de orgels werden gepresenteerd en lieten hun klanken denderen door de zaal. In afwachting van Wim Daniels, die uitgenodigd was bij Bavaria en waar het koninklijk paar op bezoek was, trad er de troubadour uit Deurne/Zeilberg, Tonny Wijnands op.

Na de welkomstspeech en de muziek van de orgels begon de troubadour al met een verhaaltje dat doordrenkt was met humor. Hij vroeg de mensen af en toe een artiest te raden van welk lied hij speelde. Hij begon op zijn gitaar met het nummer Brandend zand, Fernando(van Millie Scott), en ging in een rap tempo door met andere nummers. Wat erg in de smaak viel was dat hij het voor elkaar kreeg iedereen mee te laten brullen en zingen. Af en toe een verhaaltje tussendoor over zijn jeugd en hoe hij die beleefde. Van het eerste moment af was het een geweldige en amusante middag. Hij bood zijn excuses omdat hij moest stoppen: want Wim Daniels was gearriveerd. Ook Wim begon eerst te vertellen hoe het in Lieshout was bij Bavaria en het koninklijk paar. Maar direct begon hij met zijn gedichten en verhalen.

De hele middag ging snel voorbij maar dat is altijd als het gezellig is. Daniels deelde op humoristische wijze nog enkele gedichtenbundels uit en toen de bezoekers naar huis gingen kregen zij ook nog een goodiebag mee. Er zat onder meer het boek in van de gemeente: Goeikes, Helmonders in beeld…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

463 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *