Op donderdag 11 juli werd bij de Bieb de Helmondse Zomerkermis officieel geopend door wethouder Erik de Vries. Voor het pand stond een installatie met microfoon in afwachting van de openingsceremonie. Maar voordat het zover was, verscheen eerst een goochelaar, Crazy Harder die met magie, popmuziek en komedie de aanwezigen verwelkomde en tevens enkele trucjes liet zien. Onder de aanwezigen waren enkele mensen van de gemeente, uit de politiek, uit horeca Helmond Geert Blenckers en de media aanwezig.

De goochelaar luisterde naar de naam Niels Harder oftewel Weirdo of Wonder liet duidelijk zijn stem klinken en de mensen die langs liepen kwamen verbaasd kijken naar wat er zich voor de bibliotheek afspeelde. Na enkele wonderbaarlijke goocheltoeren  werd er een persoon uit  het publiek gehaald om als afsluiting onthoofd te worden. Zijn hoofd onder de guillotine, een klap en het was gebeurd. De  blijdschap van de man sprak boekdelen toen hij merkte dat na het spektakel zijn hoofd nog op zijn lichaam zat. Dat was voor de goochelaar ook het sein om de microfoon aan  wethouder De Vries te geven.

De wethouder hield zijn praatje, gaf de microfoon door aan Geert Blenckers die met een grote lach de kermis opende. De jeugd, maar ook de oudere jeugd, kan weer een week genieten van allerlei attracties. Van groot tot klein, iedereen was tevreden en al gauw waren de meeste kermisattracties bezet. De vakantie kan beginnen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

383 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *