Gemeente Helmond genomineerd voor KoopWijsPrijs

De gemeente Helmond is genomineerd voor de KoopWijsPrijs, een landelijke prijs voor de manier waarop overheden omgaan met Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. De KoopWijsPrijs is ingesteld op verzoek van de Tweede Kamer en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Doel is overheden positief te ondersteunen bij het Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.

Wethouder Jos van Bree: “Als we willen dat inwoners van Helmond, nu en in de toekomst, hier gezond en gelukkig kunnen leven, moeten we zuinig zijn op ons klimaat én op onze sociale omgeving. Ik vind het dan ook het heel belangrijk dat we bij onze inkoop nadenken over de effecten op mensen, milieu en onze welvaart. We hebben in Helmond daarom veel werk gemaakt van het Actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. We hebben hele concrete acties geformuleerd die we ook al volop aan het uitvoeren zijn. Bijvoorbeeld alleen nog LED-lampen gebruiken in straatverlichting. We lopen daarmee in Nederland voorop. Deze nominatie voor de KoopWijsPrijs bevestigt dat we op de goede weg zijn!”

Bij het kiezen van de genomineerden is gekeken naar de Actieplannen Maatschappelijk Verantwoord Inkopen die door een groot aantal overheidsorganisaties zijn gemaakt. Helmond heeft in het Actieplan vier doelen geformuleerd: klimaatneutraal inkopen, social return, innovatiegericht inkopen, circulair inkopen. De jury is gecharmeerd van de ambitie en concreetheid van het Helmondse actieplan en roemt de communicatie er omheen. In totaal zijn er zes genomineerden die de komende weken bekend gemaakt worden. Op 8 november heeft Imke Haenen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de eerste nominatie uitgereikt aan wethouder Jos van Bree van de gemeente Helmond. De winnaar van de KoopWijsPrijs wordt op 14 december door de staatssecretaris van Infrastructuur &Waterstaat bekendgemaakt op het congres ´Samen Werkt!´

IMG_0170 IMG_0172

3,264 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *