Gemeente Helmond op zoek naar een Teammanager voor de afdeling Financiën!

Teammanager Financiën

“Advies & Beleid”

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen.

De afdeling Financiën draagt bij aan een goed georganiseerde stadsbrede financiële huishouding. Bedrijfsvoering en effectiviteit van de organisatie als geheel staan hierbij centraal. Dit betekent een bredere advisering en cultuuromslag waarbij er verbinding wordt gelegd tussen vakmanschap en partnerschap. Samenwerking en resultaatgerichtheid zijn hierbij uitgangspunten. De afdeling Financiën bestaat naast het team Beleid en Advies, uit nog drie teams, te weten Belastingen, Inkoop en administratie.

De uitdaging
De wereld staat niet stil, er is noodzaak om te veranderen, om taken goed te beleggen, te automatiseren, procedures en processen op elkaar af te stemmen, periodiek te monitoren en de balans in de teams te behouden.

Als Teammanager Beleid en Advies zorg je voor verbinding en ontwikkeling van de medewerkers in de teams Advies, Beleid bestaande uit 25 FTE in totaal, bestaande uit de onderdelen: beleid, advies, P&C en het grondbedrijf. Je bent als Teammanager mede verantwoordelijk voor een juiste uitvoering van een ontwikkelopdracht, die geformuleerd is, en waar het afdelingshoofd Financiën opdrachtnemer van is. Je draagt de missie en visie uit aan de teams en aan je klanten; de verschillende afdelingen binnen de organisatie. Als Teammanager behoudt je het overzicht door actief bij te dragen aan de juiste prioritering in de teams en een optimalisatie van de vele verschillende werkprocessen. Je weet wat er speelt in de teams en wat er van hen verwacht wordt. Je bent een schakel tussen je team en de rest van de organisatie waaronder het management.  Kortom: Jij zorgt voor een stevige basis en zorgt ervoor dat de teams en de medewerkers in positie komen.

Leidinggeven
Je bent, samen met de afdelingsmanager Financiën en de overige drie teammanagers, verantwoordelijk voor het functioneren en de resultaten van de afdeling. Je maakt heldere resultaatafspraken en faciliteert in de ontwikkeling van de medewerkers en de teams. Je coacht de individuele medewerkers en bevordert de onderlinge samenwerking en deskundigheid binnen het team. Je stuurt medewerkers op functie inhoud maar ook op houding en gedrag.

Adviseren
Je bent een belangrijke adviseur en sparringpartner van het afdelingshoofd Financiën. Je zorgt voor een juiste onderlinge afstemming bij team overstijgende onderwerpen. Je bent de regisseur van programma’s en projecten zoals het optimaliseren van de diverse processen Je bent een integraal adviseur en vakinhoudelijk een gedegen gesprekspartner voor het afdelingshoofd.

Netwerken
Je levert als Teammanager een bijdrage aan vraagstukken en onderwerpen die team overstijgend zijn en je onderhoudt daartoe een actieve relatie en samenwerking met afdelingsmanagers en collega teammanagers.

De ideale kandidaat
De ideale kandidaat is een ervaren en coachende (team) manager die de gemeentelijke overheidsfinanciën goed kent.  Een WO opgeleide professional  die de afgelopen jaren op tactisch niveau heeft geacteerd en die nu openstaat voor een nieuwe uitdaging in een dynamische omgeving.

Wie ben jij? 
Je bent van nature een sterke gesprekspartner en adviseur. Daadkracht, visie, oplossingsgericht en sensitief zijn eigenschappen die jou op het lijf geschreven zijn. Je bent analytisch ingesteld en weet het overzicht ten alle tijden te bewaren. Je bent mensgericht en weet teams in beweging te krijgen. Je beschikt over goede sociale vaardigheden om  draagvlak te creëren en  overtuigend en in brede samenhang te kunnen presenteren aan bestuur en management.

– Je hebt een opleiding op WO niveau in een financieel-economische richting.
– Je hebt meerdere jaren ervaring bij een (gemeentelijke) overheid in een vergelijkbare rol.
– Je hebt kennis van administratieve processen, de BBV en bent bekend met beleidsdocumenten en de vorming en invoering daarvan.

Qua persoonlijkheid zoeken we iemand met een positieve grondhouding en een dienstverlenende instelling. Daarnaast gelden uiteraard onze kernnormen voor onze gewenste cultuur die we duiden in 4 kernbegrippen:

Mensen: Verbinding, samenwerking, open houding, teamgericht
Verandering: Aanpassing aan omgeving, flexibiliteit, om kunnen gaan met tegengestelde belangen
Resultaat: Doelgerichtheid, plannen & organiseren
(Vak)intelligentie: Nieuwsgierig, nieuwe ideeën aandragen, omgaan met complexiteit

Specifiek voor het management hanteert Helmond  gebalanceerd leiderschap. Hieronder wordt een leider verstaan die op de achtergrond verantwoordelijkheid neemt en bouwt aan een organisatie die langdurig investeert in het leveren van prestaties, affectie van medewerkers, innovatie en  het bieden van een zekere mate van stabiliteit.

Arbeidsvoorwaarden
De gemeente Helmond heeft een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Naast een goed salaris kun je rekenen op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 6% en een levensloopbijdrage van 1,5%. Wij hebben een 36-urige werkweek waarbij de mogelijkheid tot een flexibele invulling van de werktijden groot is.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, maximaal € 5.984,- bruto per maand (functieniveau 13, salaristabel vanaf 1 januari 2018) bij een fulltime dienstverband.

De rechtspositieregelingen van de gemeente Helmond zijn van toepassing.

Overige informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Arbeid, Organisatie en Gezondheid, Team Recruitment, te bereiken op telefoonnummer 0492 –845832

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Belangstelling?
Solliciteer vóór 8 januari 2018. Solliciteren kan via de knop SOLLICITEREN in het hoofdscherm. Sollicitaties via email of op andere wijze worden niet in behandeling genomen.

Bereikbaarheid
De gemeente Helmond is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Stadskantoor is 5 minuten lopen van het centraal station in Helmond.

Solliciteer

1,917 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *