Gemeente en woningcorporaties breiden aantal buurtbeheerders uit in Helmond

De gemeente Helmond heeft maandagmiddag 26 februari een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de 4 woningcorporaties Woonpartners, Volksbelang, woCom en Compaen. Het aantal buurtbeheerders wordt uitgebreid van zes naar acht.
Foto:
Aanwezig was directeur woCom Mirjam Kräwinkel, wethouder Frans Stienen, wethouder Erik de Vries, Joost Lobée, directeur van Compaen en de buurtbeheerders Thijs van den Reek en Peter van der Putten. Zij zijn de buurtbeheerders van het eerste uur.(Foto, Mario Coolen)

Doelstelling is de leefbaarheid in de wijken te verbeteren en op peil te houden volgens een eenduidige taakuitvoering door de buurtbeheerders. Zij zijn in dienst van de woningcorporaties in fulltime of parttime dienstverband. De corporaties dragen ook zorg voor de scholing en eventueel een nascholingsprogramma en intervisie/kennisbijeenkomsten. Dit samenwerkingsprogramma wordt aangegaan voor een bepaalde tijd en loopt van 1 januari 2018 tot en met 1 januari 2023. De beheerders zijn in principe de ogen en oren van de wijk voor de corporaties met samenwerking van de buurtbewoners. Wat doen zij nog meer? Onder andere de bewoners te woord staan en zo de juiste informatie, voorlichting en advies geven. De kleine klussen worden in overleg met de gemeente direct uitgevoerd. Het stimuleren en ondersteunen van de bewoners initiatieven, actie en overleggen bij ernstige probleemsituaties, voornamelijk met de collega’s. Zij weten wat er speelt in de wijk en houden regelmatig contact met de gemeente, de wijkraden en de bewonerscommissies. Ook onderhouden zij contacten met de wijkagent, de opbouwwerkers en de wijkadviseurs. Het is bedoeld om het straatbeeld vertrouwd en bekend te maken bij de wijkbewoners en zij zijn altijd te herkennen op de oranje fietsen. Hoeveel mooier kan het zijn…?

Verslag: Hans Choufoer
Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,994 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *