Gemeente zoekt deelnemers voor project digitale brandveiligheid- en zorgdiensten

Digitalisering bepaalt onze samenleving van vandaag én morgen. Mede dankzij de aanleg van een glasvezelnetwerk is het nu het mogelijk om zorg- en veiligheidsdiensten aan te bieden met waarborging van dataveiligheid en beveiliging van persoonlijke gegevens. Gemeente Helmond start in Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout de projecten ‘Leefsamen’ en ‘Veilig Wonen’ om in totaal 1.000 Helmonders kennis te laten maken met digitale diensten voor brand- en inbraakveiligheid en om ouderen en hun naasten te ondersteunen in de uitdaging langer veilig thuis te blijven wonen. Bewoners krijgen hierover een brief met meer informatie.

Over Leefsamen

Overal wonen steeds meer ouderen langer zelfstandig thuis. Ook in Helmond. De gemeente vindt het belangrijk dat bewoners zich veilig voelen in hun eigen huis. Deelnemers in Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout krijgen na aanmelding voor zes maanden gratis sensoren geïnstalleerd in hun woning voor de projectperiode van zes maanden. Samen met familie, vrienden of buren kunnen inwoners dan op eenvoudige wijze een groep van bekenden vormen die elkaar helpen als het nodig is.

Over Veilig Wonen

Steeds meer woningbranden worden veroorzaakt door apparatuur die opgeladen wordt. Maar ook vergeten pannetjes op het vuur en schoorsteenbranden komen vaak voor. Het project Veilig Wonen is bedoeld om brand(gevaar) tijdig te detecteren en te alarmeren. Deelnemers in Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout krijgen voor zes maanden gratis twee slimme rookmelders die op de persoonlijke situatie reageren. De installatie van de rookmelders wordt verzorgd door vrijwilligers van de brandweer.

Glasvezel

De projecten zijn voor maximaal 1.000 deelnemers in de wijken Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout. Voorwaarde voor deelname is een actieve glasvezelverbinding. In deze wijken is het glasvezelnetwerk van Glasvezel Helmond al beschikbaar. Glasvezel Helmond BV zorgt van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt. Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en de riolering. Iedereen moet op een digitale glasvezelsnelweg kunnen.

Kijk voor meer informatie op www.leefsamen.nl/helmond en www.altijdthuis.nl/helmond


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!


 

418 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *