Bij woon-zorgcentrum de Moeraseik in de Tamboerijnstraat was het op zaterdag 31 augustus een gezellige boel. Er werd een activiteit voor de bewoners georganiseerd door de Zorgboog, Jibb+ , wijkraad Helmond-Noord en de Lev-groep. De presentatie lag in handen van de charmante Angelique Seitzinger van de Lev-groep.

De doelstelling was het bevorderen van de verbinding van de bewoners van de Moeraseik met de bewoners uit de wijk. Er werden diverse spellen georganiseerd zoals een pubquiz voor jong en oud, het maken van muziekinstrumenten voor de kinderen en als afsluiting een optreden voor iedereen door de Pointwood Big Band. Door het warme weer was het helaas niet echt druk op het grasveld onder de grote tenten. De ouderen bleven veelal in hun koele appartementen zitten en een enkeling waagde het om vanaf het terras of hun balkon het evenement gade te slaan. Gelukkig kwamen er toch nog enkele kinderen uit de wijk met hun ouders om te kijken wat die tenten betekenden en waar de muziek vandaan kwam. Zij werden prompt gestrikt om gezellig mee te doen. Dus de pubquiz kon beginnen al dan niet met een beetje aanpassing van de vragen. Het instrument maken werd gecanceld en als goedmakertje kwam het personeel van de Moeraseik iedereen een ijsje brengen. Bij de quiz was ook een categorie vragen over de diverse dansstijlen en er werd zowaar ook nog gedanst door enkele enthousiastelingen.

Inmiddels waren er al leden van de Pointwood Big Band aangekomen die meteen begonnen met het opstellen van de zitplaatsen waar de muzikanten zaten, het geluid en de boxen werden getest en als iedereen aanwezig was kon het muzikale feestje beginnen.

De Pointwood Big Band bestaat inmiddels al 28 jaar en het ledenaantal bestaat uit ongeveer 22 leden. Het jongste lid is 12 jaar oud, Eva en speelt onder andere de trompet. Het oudste lid is 74 jaar, Hans en speelt saxofoon. De band komt uit Helmond en repeteert in Mierlo. Twee zangeressen met gouden keeltjes, de tweeling-zussen Irma en Erica Martens, zijn lid van de band. En vanaf het moment dat zij begonnen met spelen kwamen er langzamerhand toch meer bewoners uit de wijk kijken en luisteren naar de muziek. Zo werd een gezellige middag muzikaal afgesloten.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

784 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *